Inbounds kulturkode

Hvem er vi?

te_inboundgroup-8456

Vi er Norges første inbound-byrå og et av de ledende HubSpot-miljøene i Norge. Kontoret vårt ligger i Akersgata, og huser en gjeng nerdete og hyggelige markedsførere, innholdsprodusenter og andre fagfolk – samt tre kontorhunder. 

Kulturen vår er et resultat av hvem vi er og hva vi tror på. Vi har en tydelig strategi for hvilken type bedrifter vi ønsker å hjelpe og ikke minst hvem vi ønsker å være. Vi er stolte av å bygge en kultur som aktivt er forankret i verdiene våre.

Greit, «alle» bedrifter proklamerer en god bedriftskultur. Hva legger vi i det? Og hvordan skiller vår kultur seg ut? 

De beste til å svare på spørsmålet er våre egne ansatte.  

“Kulturen i Inbound er lidenskapelig på alle måter, kanskje spesielt når det gjelder faglig stolthet, gjensidig respekt og hva som må til for å gjøre arbeidsdagen morsom. Vi jubler når kunder og kolleger lykkes – sannsynligvis fordi det vi driver med først og fremst føles som et «vi», ikke et «jeg».
– Harald, innholdsprodusent.

“Kulturen er åpen og inkluderende. Her er det plass til alle.” 
– Kristian, videoprodusent. 

“Vi har en veldig inkluderende og åpen kultur. Både faglig og sosialt er vi rå! Vi er flinke til å sette av tid til å hjelpe hverandre og dele kunnskap.”
– Camilla, markedsføringskonsulent.

Vår misjon er å hjelpe bra bedrifter med å vokse. Med bra mener vi bedrifter som tilfører markedet noe positivt og som fortjener å lykkes. Vi jobber målrettet og metodisk for å få til nettopp dette.

“Vi lykkes når kunden lykkes. Det gjør vi gjennom faglig stolthet, høyt nivå på arbeidet og et ønske om alltid å utvikle oss.”
– Harald, innholdsprodusent.

På veggen i Akersgata henger fire verdier som legger føringer for hvordan vi omgås og oppfører oss på jobb. Disse har vi utviklet i fellesskap slik at de i størst mulig grad representerer oss slik vi er, men skal også fungere motsatt: Verdiene legger tross alt føringer for hva slags arbeidsplass vi blir.

Våre verdier


  • Vi begeistrer våre kunder gjennom verdi og opplevelse.
  • Vi er nysgjerrige fagnerder og jakter alltid forbedringer.
  • Vi er stolte av hvem vi er og hva vi gjør.
  • Vi bryr oss om hverandre, våre kunder og våre omgivelser.

Fine verdier, tenker du kanskje, men hvordan etterleves de i praksis?

“Vi begeistrer våre kunder gjennom verdi og opplevelse”

Å begeistre er utfordrende. Det innebærer at vi må strekke oss for å overgå kundens forventninger. For å klare dette, gjør vi det vi kan for å skape resultater kunden blir imponert over, samtidig som vi er en skikkelig ålreit samarbeidspartner. 

“Begeistre er et sterkt ord. Det er i ytterpunkt av en tilfredshetsskala og noe å strekke seg etter. Vi skal yte høy service, og vi skal anstrenge oss for at alle kunder blir ambassadører.”
– Jens, partner.  

Vi skal begeistre våre kunder gjennom to dimensjoner: Verdi og opplevelse. Eller sagt på en annen måte, gjennom kundens hjerne og kundens hjerte (merk logoen vår). Det betyr at vi skal hjelpe kunden å vokse, og vi skal ta ansvar for at kundens investering i oss skal være lønnsom. I tillegg skal kunden ha en friksjonsfri og svært positiv opplevelse av oss som byrå.

Det hjelper ikke å tro at vi begeistrer kundene våre, vi skal vite. Så viktig er nemlig dette for oss. Derfor spør vi dem hver måned.

“Kundene våre opplever verdi og begeistring for det vi leverer fordi de har et team bestående av strukturerte, løsningsorienterte, nerdete og omgjengelige folk. Gode team bidrar til at vi finner gode løsninger for kundenes utfordringer og behov.”

Ingunn, kundeansvarlig.

Kundene våre blir hos oss lenge. Tett samarbeid over tid gjør at vi kan bygge gode relasjoner, noe som kommer både kunden og oss til gode. Våre kunder blir med på alt fra å teste ut noe helt nytt innen markedsføring til å bli med på karaokebar. 

Selv om vi nok alle er mest komfortable med å diskutere fag, er det lite som topper en god duett på Syng. Vår filosofi er at at gode relasjoner legger til rette for gode diskusjoner og gode resultater. 

“Vi er nysgjerrige fagnerder og jakter alltid forbedringer”

Asset 2@5Hos Inbound er fagnerd en hedersbetegnelse, for din fagkompetanse er vårt levebrød. Vi tar det på blodig alvor og er lidenskapelig opptatte av å hjelpe hverandre med å lykkes. 

 

Vi har stort fokus på kontinuerlig læring og har dedikert tid hver uke til faglig trening, samt at hver ansatt har egne kompetansemål og planer for hvordan disse skal nås. I tillegg reiser vi på årlige nerde-retreats, hvor vi besøker fagfolk som kan enda mer enn oss, for å lære og bli inspirert.

Du har månedlige møter med din nærmeste leder for å følge opp trivsel og personlige kompetansemål. Hver ansatt har sitt eget kompetansebudsjett som kan brukes på kurs, konferanser eller innkjøp av bøker. Vi bruker også halvannen time hver torsdag på å tilegne oss ny kunnskap og lære av hverandres erfaringer. Dette kaller vi fagtorsdag, og er et høyt verdsatt samlepunkt i en travel uke.

Hos oss er det både hyggelig og faglig givende å jobbe. Vårt mål er at jobben din hos oss skal være den mest lærerike tiden i din karriere. 

Vi bygger kunnskapen sammen sten for sten, og er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg å lykkes. I retur forventer vi at du er nysgjerrig og jobber smart og planmessig for å tilegne deg kompetanse. 

Vi ønsker også ha et kollektivt forhold til å jakte forbedringer. Vi skal tørre å utfordre vedtatte sannheter – også våre egne. Kontinuerlig læring og forbedring er også beskrivende for hvordan vi jobber med markedsføring for kundene våre.

“Vi har en lærende kultur og er hele tiden i forbedringsmodus. Vi lener oss ikke tilbake i stolen og tenker at «vi har funnet oppskriften, og slik skal vi alltid gjøre det». Dette gjør at vi forbedrer oss, våger å gjøre feil, men har fokus på å lære av feilene.”

– Tiril, konsulentsjef og partner. 

“Vi er stolte av hvem vi er og hva vi gjør”


Asset 4@5Å være stolt er en god følelse. Vi er stolte av selskapet vårt, oss selv, teamet vårt og arbeidet vi leverer. Dette kommer ikke gratis, men når flinke folk gjør sitt beste over tid, og hele tiden strekker seg for å bli enda bedre sammen, er det lett å kjenne på stoltheten. 

“Jeg er stolt av at vi som et fortsatt relativt ungt selskap får til så mye bra. Spesielt kult er det at vi deler overskuddet vårt! I tillegg er jeg stolt av mine utrolig flinke kollegaer – jeg jobber med så mange dyktige folk!”
– Ingunn, kundeansvarlig. 

Når vi legger ned innsats og skaper resultater vi kan være stolte av, er det viktig å feire. Vi feirer store og små fremskritt i hverdagen, og trekker frem gode resultater både støtt og stadig. 

Kjøleskap fylt med Prosecco, abonnement på kaker fra Baker Hansen og mange arenaer for skryt er viktige elementer her. Vi deler gode nyheter og resultater hver uke i mandagsmøter og oppsummerer alt det kule vi har fått til i en fredagsmail. 

Vi har et gjennomgående fokus på å sette pris på hverandre, og prøver å holde skrytenivået helt opp mot pinlighetsgrensen.

 “Vi bryr oss om hverandre, våre kunder og våre omgivelser”

Asset 3@5Logoen vår er et hjerte, og et hjerte symboliserer blant annet omsorg. Vi er opptatt av å vise oppmerksomhet og omtanke for hverandre, våre kunder og våre omgivelser. Det kan koste så lite, men bety så mye. Mennesker som har det bra, gjør det bra. 

“Mandagsmøter der hver enkelt blir sett og hørt. Ikke bare hvis de vil, men fordi de får ordet uansett. Det vises også genuin interesse for hvem man er ved siden av jobb, og det er stor takhøyde for ulike perspektiver og mennesketyper.”

– Harald, innholdsprodusent.

Men det er ikke bare hverandre, kunder og resultater vi bryr oss om. Vårt engasjement og vår omsorg strekker seg lengre. 

Vi er ansatt-eid, og har derfor muligheten til å bruke overskuddet vårt som vi vil. Det sterkeste bildet på at vi bryr oss er nemlig knyttet til overskudd. Hvert år donerer vi 10 % av overskuddet vårt til veldedige organisasjoner. 

I tillegg bruker vi tid til å engasjere oss og hjelpe der vi kan. Hvem som mottar støtte velges i plenum. Vi blir nemlig ekstra motiverte av å kunne utrette noe for dem som virkelig trenger det.

Våre goder

Som ansatt merker du særlig at vi bryr oss gjennom tett oppfølging og genuin interesse for at du skal lykkes. Men noen andre goder må man også ha.

En god og lang ferie 

Vi tror at uthvilte ansatte som har tid til å dyrke egne interesser presterer bedre når de er på jobb. Derfor gir vi alle ansatte seks uker betalt ferie i løpet av året, og i tillegg til det er både julaften og nyttårsaften erklært som røde dager for oss. 

Det er faktisk også mulig å søke om mer betalt ferie utover de drøye seks ukene, og kan man vise til god innsats, er vi rause også her. 

Du jobber der du jobber best  

hjemmekontor

Kontoret skal være et givende sted å tilbringe dagene, både fordi det er lurt å sitte tett på fagmiljøet, men også fordi kollegene dine er så trivelige, og kontorhundene gjerne vil ha litt kos.

Likevel er det viktig med fleksibilitet. Det gir en frihet som gjør livet enklere å organisere. Kanskje hadde det vært praktisk å unngå trafikkorken ut av Oslo sentrum fredag ettermiddag, men heller reise torsdag etter jobb og jobbe fredag fra hytta? Eller kanskje kommer rørleggeren midt i arbeidstiden, og hjemmekontor hadde gjort alt så mye enklere? Det er helt greit for oss.

En sunn og sterk kropp

Greit, du trener så mye eller lite som du vil, det skal vi ikke legge oss opp i. Men vi gjør gjerne det vi kan for at du skal kunne ta sunne og gode valg. Derfor sponser vi deler av Sats-medlemskapet ditt og inviterer deg til å delta i Holmenkollstafetten, for å nevne noe. 

I tillegg tenker vi at det fra tid til annen er fint med et pust i bakken, slappe helt av og myke opp stive muskler. Derfor kommer en profesjonell massør som heter Else hver 14. dag til kontoret, og et av møterommene blir rigget opp til massasjerom for en hel dag. Sett deg på listen, og du får 30 minutter massasje – helt gratis, så klart. 

Hadde vi kåret månedens ansatt, hadde Else trolig vunnet hver eneste gang. 

To fulle kjøleskap

lunsj

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Og våre helter skal duge. Derfor kjøper vi inn masse god mat og drikke til kontoret hver uke.

Var det ikke akkurat den gulosten du ønsket deg, eller har du fått fullstendig dilla på rødbethummus? Ikke noe problem, bare skriv det på handlelista, og problemet er løst. 

Skikkelig ålreite kolleger

Sosialt samvær er viktig for trivselen. I tillegg til å arrangere hyggelig lønningspils hver måned, årlige reiser og alltid sørge for et fullt kjøleskap, er vi også veldig opptatt av menneskene vi ansetter. 

Vi verdsetter mangfold og alle personligheter er velkomne, men et absolutt krav er at alle skal være innmari ålreite. På den måten blir alt litt hyggeligere, både faglig og rundt lunsjbordet. 

Vi er en gjeng ulike mennesker med forskjellig bakgrunn og interesser, men har til felles at vi er hyggelige å omgås med og opptatt av det sosiale på jobb. Det gjør lunsjen og kaffepausene til hyggelige avbrekk i arbeidsdagen.

Hva forventer vi av deg?

Vi strekker oss langt for deg og din suksess. I retur er vi ikke kravstore, men det er et par ting vi er opptatt av.

  • Etterleve verdiene våre. Våre verdier er førende for alt vi gjør og sier mye om hvem vi vil være. Å ha dem i bakhodet i alt du gjør på jobb er et solid steg i riktig retning.
  • Innsats. Vi gir deg ansvar, muligheter og fleksibilitet, men forventer i gjengjeld at du er villig til å legge ned det som kreves for å nå egne og kunders mål.
  • Ansvar og proaktivitet. Vi liker folk som er til å stole på. Tillit er en grunnpilar for oss, og vi tror du har fortjent den. Ta ansvar for egen leveranse og omgivelsene rundt deg. Møt forventningene våre, eller enda bedre, overgå dem!
  • Handle i vår beste interesse. Denne er selvforklarende, men bruk selskapets ressurser som om de var dine egne og ta valg for oss og våre kunder som du ville tatt for deg selv. 

Send inn åpen søknad