Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > Få ditt salgsteam til å selge mer – på kortere tid!

Få ditt salgsteam til å selge mer – på kortere tid!

SalgsteamTid er penger. Ved å lære dine ansatte om hvordan de kan strukturere salgsarbeidet kan du få tilbake verdifull tid til dine egentlige arbeidsoppgaver.

Det er lett å havne i en situasjon der du og dine medarbeidere konstant sjonglerer dagens arbeidsoppgaver for å få inn så mange salg som mulig. Som salgssjef kan det likevel være lurt å ta et steg tilbake og analysere hvordan du og ditt salgsteam kan øke produktiviteten.

Les også: Hva er inbound-salg?

Ved å sørge for at dine medarbeidere gjør en så god jobb som overhodet mulig, blant annet ved å lære dem å håndtere svakheter og holde fokus på én oppgave om gangen, kan dere faktisk selge mer – på kortere tid: 

1) Lær dine ansatte å håndtere sine svakheter

Uavhengig av hvor flinke vi er i jobben vår – vi har alle våre styrker og svakheter. Og vi har alle oppgaver vi absolutt ikke liker, enten det er å logge i CRM-systemet eller følge opp leads på e-post.

Alle kan finne måter å droppe disse oppgavene de ikke er så glad i, og samtidig fremstå som produktive. Problemet er at så fort noen legger mer tid på noen oppgaver for å unngå å gjøre andre oppgaver, flyr tiden. Og la oss innse det med én gang; arbeidsoppgavene som ikke blir gjort, løser seg ikke selv.

Derfor: Gjør alle arbeidsoppgavene du ikke er komfortabel med, og få alle dine medarbeidere til å gjennomføre sine.

Et godt tips? Gjør det du ikke har lyst til å gjøre først, og bli ferdig med det.

2) Lag et ressurssenter for dine selgere

I blant kan det bli for mye å huske på for oss alle, da er det greit å ha ressurser lagret slik at du slipper å forklare de samme konseptene igjen og igjen. Lag et ressurssenter for å spare deg og dine medarbeidere for unødvendig opplæringstid:

Etabler Best Practices

Her kan det være lurt å legge skjemaer for oppsett av eksempelvis salgsmail og kjøreregler for publisering i sosiale medier.

Gi en detaljert beskrivelse av kjøpsprosessen

Definer stegene i kjøpssprosessen slik at dine ansatte slipper å spørre om hvor kundene deres er i prosessen.

Kjøpstrakten

 

Tilrettelegg for nyansatte

Samle opp ofte stilte spørsmål, organisasjonskart, lesestoff og sjekkliste for den første dagen, og kanskje også for den første uken? På denne måten unngår du å måtte svare på de samme spørsmålene hver gang det ansettes en ny selger.

Samle forskjellige presentasjoner fra interne møter og workshops

Legg alle Powerpoint-slides, Excel spreadsheets og andre ressurser fra ukentlige møter og salgstreninger på ett sted slik at dine ansatte enkelt kan finne dem igjen.

3) Lær dine ansatte å holde seg til én oppgave om gangen

Multitasking er ikke bra. Når du skifter fokus må hjernen hele tiden jobbe med å tilpasse seg hver og en av de nye oppgavene. Dette påvirker naturligvis arbeidsflyten og derfor effektiviteten i arbeidet.

Mange selgere jobber etter en prosess hvor man legger flere timer på å kontakte et prospekt (lead). En slik prosess vil normalt innebære at selger først plukker opp telefonen og ringer leadet, kommer til mobilsvar, legger igjen en beskjed, skriver en oppfølgingsmail, logger aktiviteten i et CRM-system og beveger seg til neste lead. Dette er tidkrevende og lite effektivt.

Derfor: Streamline it! Du kan for eksempel gruppere aktivitetene slik:

  • Finn ut hvor mange leads du har mulighet til å undersøke og ringe i løpet av to timer
  • Når du er klar til å ringe tar du opp listen og starter på toppen
  • Ring de ulike leadsene
  • Logg all aktivitet i CRM-systemet og være rask med å fortsette på ringelisten
  • Senere på dagen kan du ta frem listen igjen og sende oppfølgingsmail samt eventuelt sette av mer tid til å undersøke enkelte leads

Når du slipper å bruke sju og en halv time hver dag på å ringe opp ulike personer du ikke har særlig kjennskap til, vil du også sitte igjen med en mer effektiv arbeidshverdag.

Bruk tiden du får til overs til å sette deg inn i informasjon om leadsene du skal ringe til slik at du kjenner problemstillingene han eller hun har, og dermed kan tilby riktig løsning. 

Dette øker sjansen for at leadet du kontakter etterhvert ønsker å bli en kunde av deg. Og dette er jo hele poenget, ikke sant?

 

New Call-to-action

Innlegget ble først publisert 15.12.2016, og oppdatert 18.05.2017. 

Tor Magnus Kolflaath

Tor Magnus har over 20 års erfaring med digital markedsføring. Han brenner for ROI-basert markedsføring og har selv opplevd tidobling av salgsleads som markedssjef. I tillegg til å være gründer i Inbound har han også vært med å bygge opp Idium AS fra 0 til 100 ansatte.

Se relaterte artikler

8 tips til hvordan blogging gir leads

Blogg er en langsiktig markedsføringsstrategi som kan bidra til økt...

Hvordan selge med innholdsmarkedsføring?

Som selger assosierer du antakeligvis innholdsmarkedsføring med...

Hvordan bygge tillit i B2B-salg: 6 psykologiske prinsipper

Alle kjøp er bygget på tillit, men ikke alle tillegger det vekten det...