Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 6 gode B2B-videoer (og hvorfor de fungerer)

Listen to the podcast

6 gode B2B-videoer (og hvorfor de fungerer)

Gode B2B-videoerVideo er blant de mest effektive verktøyene vi har for digital markedsføring. Disse seks eksemplene viser hvorfor.

Det er bare å se på statistikken for å bekrefte at videomarkedsføring fungerer. Wyzowl har gjort grundige undersøkelser, og kommet fram til blant annet følgende:

  • 97 % av markedsførere sier video har bidratt til å øke brukernes forståelse av produktet eller tjenestene deres.
  • 76 % sier det har hjulpet dem å øke salg.
  • 81 % av forbrukere sier de har blitt overbevist om å kjøpe noe gjennom video.
  • 85 % sier de gjerne vil se mer video fra bedrifter i 2018.

Altså er ikke spørsmålet egentlig hvorvidt du skal produsere video, men heller hva slags video du skal produsere. En bedriftsvideo kan være utrolig mye forskjellig, så vi har plukket ut noen svært solide eksempler for å illustrere dette. Her skal det godt gjøres å ikke la seg inspirere.

Lær mer om videomarkedsføring for B2B i vår komplette guide

This Is a Generic Brand Video

 

 

Bedrift: Dissolve

Kategori: Hero (toppen av kjøpstrakten – ToFu)

Hvorfor den fungerer: Dissolve er et selskap som selger stock-fotografi og -video. Materialet blir ofte brukt i generiske bedriftsvideoer, som gjerne er litt i overkant maleriske i budskap og tone. Her har de brukt sine egne klipp (billig!) til å sette sammen en parodi på disse, som på én og samme tid viser hvor lekkert produktet er, viser glimt i øyet og selvironi, samt inspirerer kjøpere til å lage noe mindre klisjéfylt.

Videoen er først og fremst oppsiktsvekkende og underholdende, og faller nok best innunder kategorien hero – klipp som går i bresjen for å skape oppmerksomhet. Dette er ofte videoene som går viralt. Likevel kan du også argumentere for at det er en kreativ produktdemonstrasjon, som i så fall havner helt nede på BoFu-stadiet – det vil si rettet mot de som er i slutten av en kjøpsprosess.

2 hytter under tak på 6 timer

 

 

Bedrift:Maxbo Proff

Kategori: Dart (her: Toppen av kjøpstrakten – ToFu)

Hvorfor den fungerer: Darts er videoer ment å treffe en spesifikk og snever målgruppe. De aller fleste vil neppe være interesserte i å bygge to hytter under tak på seks timer (selv om det er utrolig imponerende), men byggmestre på jakt etter måter å optimalisere arbeidet på vil absolutt våkne når de hører premisset. Videoen er lekkert skutt med dronefoto, og satt til musikk som understreker hvor vågalt prosjektet er. 

Creating a Seamless Customer Experience

 

 

Bedrift:HubSpot

Kategori: Guru (Toppen av kjøpstrakten – ToFu)

Hvorfor den fungerer:Noe av det HubSpot har gjort aller best er å posisjonere seg som tankeledere, og guru-videoer er en måte å bygge opp under den troverdigheten på. Det er rett og slett proffe kunnskapsrike folk som deler kunnskap, erfaringer eller motivasjon med seeren. Som en bonus har slike videoer lett for å spre seg viralt, ettersom at folk blir inspirerte og vil dele med andre i sitt sosiale nettverk.

Another Way

 

 

Bedrift: Practicus

Kategori: Explainer (Toppen/midten av kjøpstrakten – ToFu/MoFu)

Hvorfor den fungerer: En explainer er en video som enklest mulig forklarer et konsept, typisk hva bedriften din gjør eller står for. Det høres kanskje ut som noe som passer seg lenger ned i en kjøpsprosess, men da en slik video snakker relativt overordnet, passer den bedre lenger opp i trakten.

Practicus har klart å gjøre det som kunne blitt en generisk brand-video om til en oppvisning i elegant minimalisme, som perfekt komplementerer budskapet deres om å unngå fagsjargong og pretensjoner. Videoen viser hvor langt du kan komme selv med bare enkel animasjon. Pent.

How to Increase Your Facebook Reach and Outsmart the Algorithm

 

 

Bedrift: HubSpot

Kategori: How-to (Midten av kjøpstrakten – MoFu)

Hvorfor den fungerer: Kundene dine er som regel på utkikk etter svar på problemer som du kan løse. En how-to-video gir verdi ved å vise hvordan noe gjøres, og demonstrerer at du har kunnskapen de er på utkikk etter.

HubSpot er ekstremt gode på å demonstrere litt vanskelige, tekniske konsepter på en lettfattelig og attraktiv måte. Ofte er det lettere å følge instruksjoner om du ser noen gjøre ting i sanntid, og derfor er video gjerne bedre for disse enn ren tekst. Denne videoen er ikke noe unntak.

So Yeah, We Tried Slack …

 

 

Bedrift: Slack

Kategori: Kundecase (Bunnen av kjøpstrakten – BoFu)

Hvorfor den fungerer: Ikke bli sjokkert om du finner denne på de fleste listene over de beste B2B-videoene der ute. Slack var heldige nok til å selge jobb-chat-programmet sitt til et videoproduksjonsbyrå, som med humor og stil (men likevel informativt) lagde en video som forteller om erfaringene deres med produktet. Metaperspektivet – det at vi får observere samtalen som en utenforstående, fungerer godt. Den morsomme vrien og historien i bunn gjør at man sitter klistret til stolen gjennom hele videoen.

PS: Lurer du på hvordan video passer inn i en inbound marketing-satsning? Sjekk ut dette blogginnlegget.

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.