Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 7 gode grunner til at norske bedrifter må blogge

Listen to the podcast

7 gode grunner til at norske bedrifter må blogge

Gode grunner til at bedrifter må bloggeBedriften din bør blogge! Sjansen for at noen har sagt dette til deg er ganske stor. Men hvorfor er det så smart å blogge?

Bare for å være på den sikre siden så snakker vi nå om innhold som svarer på spørsmålene som kunder og potensielle kunder måtte ha. Dette innholdet publiseres i egne kanaler, ikke på eksterne nyhetssider eller lignende. Innholdet kan spres gjennom for eksempel sosiale medier.

Da var det avklart, og her kommer 7 grunner til hvorfor det er smart å blogge:

1) Billigere form for markedsføring

Content marketing, også kjent som innholdsmarkedsføring, er 62 prosent billigere enn tradisjonell markedsføring, ifølge demandmetric.com.

I tillegg opplyser 82 prosent av markedsførere som blogger at de opplever en positiv effekt på sin ROI, ifølge HubSpot.

2) Flere og bedre leads

De fleste av oss ønsker flere kunder. Selv om du bare skulle blogge en til to ganger i måneden så vil du i snitt få 70 prosent flere leads enn bedrifter som ikke blogger.

Jeg ville nok anbefalt å blogge litt oftere enn som så. Det er det gode grunner til. Blogger du seks til åtte ganger i måneden kan du nemlig regne med dobbelt så mange leads som dersom du blogget 3-5 ganger i måneden. Men husk alltid, kvalitet fremfor kvantitet.

3) Skaper tillit

Ved å svare på spørsmål som kundene dine faktisk stiller, er du med på å skape tillit. Du tilbyr de all informasjonen de trenger for å kunne ta en opplyst kjøpsbeslutning. Du er åpen og viser at du er til å stole på. 

I tillegg kan dere via bloggen etablere bedriften som ekspert på relevant område. Deler dere kontinuerlig gode fagartikler knyttet til produkt/tjeneste og bransje vil publikum raskt oppfatte dere som en som virkelig kan det dere skriver om. Dere vil dermed i mange tilfeller oppleves som et trygt valg av partner.

4) Google elsker det

Har du en blogg publiserer du stadig nytt innhold. Dette innebærer at du etterlater deg et større digitalt fotavtrykk. På fagspråket heter det indeksering av nettsider. I snitt er det slik at nettsider med blogg har 434 prosent flere indekserte sider.

Slikt elsker Google og du er dermed mer relevant i deres øyne. Er du mer relevant betyr det at du kommer høyere opp i søk. Resultatet er mer trafikk til nettsiden din.

5) Mer organisk trafikk på nettsiden din

Den økte trafikken vil altså være organisk. Eller fortjent om du vil. Motsetningen er betalt trafikk gjennom for eksempel Google Ads. Jo mer du publiserer av godt kvalitetsinnhold, jo større sannsynlighet er det for økt organisk trafikk inn til nettsiden.

Organisk trafikk er viktig fordi det gir bedre resultater. Ifølge HubSpot kommer 14,6 prosent av alle lead fra organisk trafikk. Til opplysning er dette veldig bra. Særlig hvis du sammenligner det med konverteringsraten på mer tradisjonell markedsføring (outbound), som ligger på rundt 1,6 prosent.

6) Flere linker inn til ditt nettsted

Skriver du gode blogger som gir noe til leserne vil dette etterhvert bli lagt merke til. Du kan vise deg som en autoritet på ditt fagfelt. 

Dette betyr i sin tur at andre vil hente informasjon på din blogg, og oppfører de skikkelig så vil de linke til din side. I snitt får bedrifter med blogg hele 97 prosent flere linker inn til nettsiden sin.

7) Du er med på kundereisen

Forbrukerne gjør mesteparten av researchen på egen hånd, og når de endelig kommer i kontakt med en selger er mer enn 60 prosent av salgsjobben allerede gjort.

Har du innhold som er ment for de som er tidlig i kjøpsfasen kan du komme inn tidligere i prosessen, i motsetning til på slutten. Dermed vil det være større sjanse for at du blir leverandøren.

Det er altså mange gode grunner til å ha en bedriftsblogg, men skal den utgjøre en vesentlig forskjell er det helt avgjørende å ha en klar strategi og innholdsplan, som faktisk gjennomføres.

 

New Call-to-action

Innlegget ble først publisert 30.juni 2015.

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.