Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Thomas Moens beste Facebook-tips til B2B-bedrifter

Listen to the podcast

Thomas Moens beste Facebook-tips til B2B-bedrifter

Thomas Moens Facebook-tips

Facebook-ekspert Thomas Moen tar et oppgjør med dem som tror plattformen er uegnet for B2B-markedsføring.

Når Thomas Moen sier at Facebook er en god kanal for B2B-bedrifter, er det smart å lytte. Han bygget Norges største bloggplattform, har utgitt to bøker, holdt utallige foredrag og er mannen bak uttrykket «rosablogg». Det var Moen som fortalte Petter Stordalen hvordan han skulle håndtere sosiale medier, og som lærte Stormbergs Steinar J. Olsen å blogge.

Så hva er det som gjør Facebook så egnet for B2B-markedsføring, til tross for at det er en plattform mange forbinder med privatpersoner?

– Folk er folk, og Facebook er det største sosiale medium i Norge. Selv om du har dress på jobb, betyr ikke det at ikke du er innom Facebook i løpet av 24 timer, sier Moen.

Faktisk bruker 69 prosent av Norges befolkning Facebook hver eneste dag. 34 prosent i aldersgruppen 16–79 år med inntektsgivende arbeid opplyser at de bruker sosiale medier i forbindelse med jobb. Da har vi ennå ikke nevnt dem som bruker Facebook  jobben, selv om det ikke er i forbindelse med jobben.

Facebook lever i beste velgående, også blant B2B-bedrifter.

Hør hele intervjuet med Thomas Moen i Inboundpodden: Bør B2B-selskaper være på Facebook

Undervurdert teknikk for B2B-markedsføring

Bare det å være på Facebook er likevel ikke nok. Tvert imot beskriver Moen det som ganske verdiløst. Tiden er forbi da du på noen måte skilte deg ut i mengden ved å ha en Facebook-profil for bedriften din.

Fremfor å bruke tiden din på å lage organisk innhold, anbefaler han å bygge et smart system for å hente inn potensielle kunder, basert på den gode, gamle salgstrakten. Og én enkelt piksel er nøkkelen.

– Den mest undervurderte teknikken for alle B2B-bedrifter er å legge «Facebook-pikselen» på nettsiden din, som lar deg spore dem som har besøkt siden uten å konvertere. Så kan du vise dem annonser på Facebook i etterkant. Har du et par hundre som besøker nettsiden hver dag, koster det en femtilapp om dagen, sier Moen.

Det betyr ikke at du kan slutte å publisere ting på Facebook. Selv om du helst skal betale for at Facebook-innleggene dine skal nå ut til en betydelig andel mennesker, er det fremdeles viktig med organiske poster for å holde bedriften din friskt i minne hos dem som allerede følger deg. Facebook prioriterer dem som poster innlegg jevnlig.

– I den perfekte verden burde du poste flere ganger om dagen. I praksis, ta sikte på tre ganger i uka om du klarer det, mer hvis du kan, sier Moen.

Les mer: Prøv disse fire tipsene for å generere leads på Facebook

B2B-selskaper tenker feil om innhold

Til tross for at Facebook fremdeles er nummer én blant sosiale medier for å annonsere mot et spesifikt publikum, har personverninnstramminger gjort det vanskeligere enn det pleide å være. Smart innhold hjelper deg å komme rundt begrensningene.

– Hovedproblemet til de fleste B2B-selskaper er at de snakker om seg selv, ikke kundene sine og deres problemer,  løsninger og resultater, sier Moen.

Han trekker fram et eksempel hvor han hjalp en bedrift med å finne fram til bygårdseiere i Oslo, til tross for at Facebook ikke hadde verktøy for å rette seg mot dem direkte. Han skrev en prekvalifiserende artikkel kalt «6 ting du må vite om nye skatteendringer om du eier en bygård i Oslo» og viste den for Facebook-brukere i hele byen.

Ikke en spesielt sexy tittel for de fleste, men uimotståelig for bygårdseiere. De som faktisk klikket seg inn og ble der i minst 30 sekunder var svært sannsynlig bygårdseiere, og Moen kunne dermed rette videre annonsering mot dem. Dette til tross for at selve artikkelen ikke snakket om noe annonsøren ønsket å selge i det hele tatt.

 

Hva er fremtiden for Facebook-markedsføring?

Det er ingen tvil om at Facebook enn så lenge er en helt essensiell plattform for B2B-markedsføring. Men hva med fremtiden?

– Jeg tror det vil nå et punkt hvor det blir veldig dyrt for mange å annonsere. På ett år gikk prisen opp 28 prosent. De som er flinke til å kommunisere holder samme pris, men Facebook er en børs. For folk flest blir det dyrt når det er mange som konkurrerer om samme målgruppe. Når Facebook slutter å gi relevant trafikk finner vi neste plattform, kanskje LinkedIn, men inbound-tankegangen er den samme. Det spiller ingen rolle hvor trafikken kommer fra, men hva som skjer etterpå, sier Moen.

Dersom du synes Facebook-annonsering virker veldig overveldende, henviser Moen til en video på sin egen hjemmeside (krever navn og e-postadresse) om hvordan du setter opp en Facebook Manager-konto og kommer i gang.

– Liker du kunder og å tjene penger, ville jeg investert tiden min i Facebook, avslutter han.

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.