Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Hva er HubSpot?

Listen to the podcast

Hva er HubSpot?

Hva hvis det fantes en automatisert måte å drive markedsføring og salg på? Svaret er HubSpot: verdens ledende marketing automation-system.

 

 

Mange markedssjefer legger tid og penger i markedsføring det er umulig å måle effekten av. Tilsvarende mange roper ut om sine produkter og tjenester uten å følge med på hva kundene faktisk er interessert i å kjøpe. HubSpot er et verktøy som enkelt hjelper deg å tiltrekke og engasjere potensielle kunder, samt holde rede på disse leadsene og konvertere dem til kunder.

 

La oss dra ti år tilbake i tid. Året er 2006. Brian Halligan og Dharmesh Shah har observert noe som vil komme til å skape store endringer i måten man markedsfører på. De ser et tydelig mønster i menneskers handlevaner: folk tar mer kontroll over sin egen kjøpsprosess. Brian og Dharmesh ser at informasjonsveksten på Internett har satt kjøperen i førersetet, og selgeren i baksetet. Vi har forandret hvordan vi jobber, handler og lever. Bedriftene derimot har ikke helt klart å følge etter.

 

Dette ønsket Brian og Dharmesh å gjøre noe med. Resultatet ble HubSpot – den markedsledende programvaren for automatisert markedsføring.

 

 

 

 

HubSpot og inbound marketing

 

HubSpot bygger på inbound marketing-metodikken. Inbound-markedsføring handler om å tiltrekke kunder ved å skape relevant og personalisert innhold som vil være til hjelp. Innholdet er tilpasset hele kjøpsprosessen og kan presenteres i form av e-bøker, blogginnlegg, nyhetsbrev, kampanjer og mer. Mens inbound er metodikken, er HubSpot programvaren som setter all markedsføringen i system. Og det beste? Alt går automatisk.

 

 

Skjermbilde_2016-06-09_kl._17.58.25.png

Inbound marketing-metodikken. Definert av HubSpot i 2006.

 

 

HubSpot er et komplett verktøy for markedsføring og salg. Her får du enkelt og raskt oversikt over antall besøkende, leads og kunder. I tillegg til dette følger systemet opp hvert enkelt lead slik at de varmes opp mot et kjøp. Videre fungerer også HubSpot som et publiserings- og kommunikasjonsverktøy til dine kunder. Du har med andre ord alt du behøver på ett sted. Med dashbordet har du alltid full kontroll over hva som skjer, hvilke tiltak som fungerer og hvilke endringer du bør gjøre. Det er ikke uten grunn at HubSpot på kort tid har blitt ledende på markedet og har, ikke bare flest, men også mest fornøyde kunder.

 

 

marketing-automation-markedsandeler.png

HubSpot har 25,5 % markedsandel innen marketing automation-software (kilde). 

 

 

 

Fordelene med HubSpot

 

Vi skal nå se litt nærmere på hvordan programvaren fungerer i praksis og hvorfor du burde velge HubSpot som arbeidsverktøy i din markedsføring. 

 

Les også: 10 vanlige spørsmål om HubSpot

 

 

Enklere og raskere utsending av epost

 

HubSpot skiller seg fra andre e-post-verktøy fordi de har integrert utsendelse av e-post i et større salgs- og markedsføringsverktøy. Det gjør ikke bare prosessen enklere, men skaper også flere muligheter for design og segmenterte utsendelser. Med HubSpot kan du:

 

 • Personalisere e-post-utsendelser
 • Sende målrettede e-poster
 • Tydelige se hvilke e-poster som har ført til økning av leads og potensielle kunder

 

 

Enkelt oppsett for landingssider

 

Alle landingssider har som hensikt å innhente informasjon fra kunden ved å tilby noe av verdi i retur. HubSpot gir deg mange muligheter både når det gjelder design og hva du vil at siden skal inneholde. Du kan for eksempel:

 

 • Velge å vise innhold basert på hvor kjøpsklar den besøkende er
 • Vise ulikt innhold basert på hvilken persona den besøkende er
 • Optimalisere for høyere søkeresultater på en enkel og tidseffektiv måte

 

 

Få hjelp til SEO (søkemotoroptimalisering)

 

For å treffe dine personas med informasjonen du tilbyr er det viktig å gjøre informasjonen synlig. Søkeroptimalisering vil øke din synlighet på søkemotorer som eksempelvis Google og rangere deg høyere på resultatlisten. HubSpot har SEO-anbefalinger i alle deler av innholdsverktøyet. Slik sørger de for at alt du produserer begeistrer både dine besøkende og Google. Det er flere fordeler ved å bruke HubSpot til SEO:

 

 • Integrert analyse av hvordan nøkkelordene du bruker fungerer
 • All søkeroptimalisering samlet på én plattform
 • Automatiske anbefalinger mens du skriver for å forbedre din tekst

 

 

 

søkemotoroptimalisering-inbound-group.png 

HubSpot gir deg tips til hvordan du kan gjøre nettsiden mer SEO-vennlig mens du skriver. Du oppgir søkeordene du ønsker å optimalisere for og HubSpot sier akkurat hva du skal gjøre.


 

Hold orden på analyse og statistikk på en enkel måte

 

Oppnå bedre resultater med din markedsføring ved å vite akkurat hva som fungerer, og hva som kan forbedres. HubSpot gjør det enklere å måle konkrete effekter og resultat med sitt enkle analyse- og statistikkverktøy. HubSpot gjør det enkelt å:

 

 • Holde oversikten over besøkende, leads og nye kunder
 • Oversikt over hvilke tiltak som fungerer
 • Enkel tilgang til historisk data og uttrekk av rapporter

 

 

Statistikk_hubspot.png

Det er enkelt å holde oversikt over hvilke kilder som gir mest trafikk, hvor nye leads kommer fra og hvilke aktiviter som gir deg kunder. 

 

 

Enkel publisering og overvåkning av sosiale medier

 

Du ønsker å bruke minst mulig tid på publisering, men innholdet du produserer skal spres i en rekke sosiale medier. Ved hjelp av HubSpot kan du:

 • Enkelt dele blogginnlegg, landingssider eller bilder direkte fra HubSpot.
 • Knytte alt du gjør i sosiale medier opp mot kampanjene du har i HubSpot og dermed knytte statistikken sammen for alle tiltak.
 • Følge med på hva som sies om din bedrift og merkevare i sosiale medier.

 

 

Blogg smart og effektivt

 

En blogg kan være en svært effektiv måte å tiltrekke flere leads på. Faktisk ser man at bedrifter som prioriterer blogging får opptil 13 ganger så høy ROI (return on investment) fra sin markedsføring, som de som ikke prioriterer blogg. HubSpot legger til rette for at bloggprosessen skal være så tidseffektiv og enkel som mulig uten at det går på bekostning av kvaliteten. Dette er noen av fordelene ved å ta i bruk HubSpot-plattformen til blogging:

 

 • Synkroniser bloggposter og kalender
 • Enkel innholdsproduksjon
 • SEO-tips og råd

Les om rosablogg vs bedriftsblogg.

 

La systemet gjøre jobben automatisk med marketing automation

 

Hvert eneste lead er forskjellig. De har ulike ønsker og behov, og det fungerer derfor dårlig å servere samme salgspitch til alle. HubSpot gjør det enklere for deg å identifisere hvert enkelt leads behov og dermed varme dem opp til å bli salgsklare. Hvordan gjøres dette?

 

 • Real-time markedsføringsdata: Følg med på hvilke sider og blogginnlegg hvert enkelt lead er inne og leser
 • Systemet hjelper deg å kvalifisere leads ved hjelp av et automatisk poengsystem som du setter opp og definerer.
 • E-post-utsendelser segmentert ut i fra mottakerens interesser og hvor kjøpsklare de er.

 

Ved å følge med på hvilke sider et lead besøker, kan du enkelt se hvilke produkter og tjenester denne personen er interessert i, og hvilket problem du kan hjelpe ham eller henne med å løse.

 

Les mer om marketing automation her.

 

 

eksempel-workflow.png 

HubSpot gjør det enkelt å sette opp workflows og automatisere markedstiltak slik at du får tid til å tenke på strategi og videreutvikling.  


 

Få konkrete resultater fra din annonsering

 

Mange vet omtrent hvor godt deres annonsering fungerer, men få sitter på spesifikke tall og informasjon om hvor trafikken kommer fra og om besøket resulterte i salg. HubSpot lar deg se konkrete resultater fra dine annonsekampanjer, direkte i HubSpot. På en enkel måte kan du:

 

 • Sammenligne organiske og betalte aktiviteter slik at du se hvilken kilde som gir best resultat.
 • Bygge helhetlige markedsføringskampanjer på kryss og tvers av plattformer og medier.
 • Få hjelp til søkeroptimalisering og tilpassing til inbound-metodikken for å treffe de riktige personene.

 

Se videoen fra HubSpot under for å få et innblikk i hvordan marketing, sales og CRM henger sammen: 

 

 

 

Server salgsavdelingen fortløpende varme leads

 

HubSpot er ikke bare et drømmeverktøy for markedsførere, men også for salgsavdelingen. Hubspot gir deg et fullstendig salgsverktøy som forenkler hele prosessen. Systemet gir salgsavdeligen mulighet til å se hvilke nettsider dine besøkende bruker, hva slags innhold de har vært interessert i og om de har lastet ned noe innhold. Ved hjelp av automatisert rapportering og solide oversikter over dine besøkende, leads og nye kunder, kan du enkelt forstå dine kontakter bedre og spare salgspitchen til du vet at de faktisk ønsker å kjøpe. Fordelene med HubSpot er blant annet at du kan:

 

 • Spore hva besøkende leser for å tilpasse kommunikasjonen du retter mot dem.
 • Få beskjed så fort en kontakt leser e-posten du har sendt, samt hvilke handlinger de utfører i etterkant.
 • Skille tydelig mellom leads som befinner seg på ulike stadier i kjøpsprosessen og dermed bruke tid på å varme opp de interessante før du sender avgårde til salgsavdelingen.

 

 

Nettsiden – din bedrifts ansikt utad

 

Visste du at du også kan lage nettsiden din i HubSpot? Her får du en komplett nettsideplattform, integrert med markedsføring- og salgsystem. Noe av det beste med HubSpot er, som du kanskje har forstått, at alt er samlet på ett sted. Likevel er det også mulig å bruke HubSpot som programvare til å måle resultater av markedsføringen selv om du har en nettside i eksempelvis WordPress. Fordelene er derimot mange ved å ha nettsiden i HubSpot:

 

 • Nettsiden blir optimalisert for søk og mobil.
 • Du har mulighet til å personalisere innholdet basert på de forskjellige besøkende.
 • Du kan enkelt skape din egen personaliserte designmal eller finne din favoritt blant tusenvis av maler på HubSpots Marketplace.

Les mer om HubSpot COS vs. Wordpress.

 

 

Hold orden på prospekter og leads med CRM

 

HubSpot er også din kundedatabase, med alt du trenger for å ha full kontroll på dine kontakter, leads og kunder. Både markedsføring- og salgsavdelingen tilgang til dette. Håndtering av leads er en viktig del av inbound markedsføring, og HubSpot gjør det svært enkelt å holde orden på nye og potensielle kunder gjennom å ha kundekort for hvert eneste lead, hvor du blant annet kan:

 

 • Personalisere kundekortet til ditt bruk med egne felt for å kunne lagre mer informasjon om kunden basert på informasjonen du trenger til daglig.
 • Se hva personen har lest, sider de har besøkt, e-post-historikk, notater fra alle involverte og salgstilbud.
 • Opprette egne bedriftsprofiler som gir deg full oversikt over ansatte, inntekt, hvilke produkter de er interessert i og hvem du skal kontakte.

 

 

 

Skjermbilde 2017-06-01 kl. 10.16.12.png

 

På kundekortet finner du all informasjon om kunden, hva de har lest og hva de har klikket på.


Forenkle arbeidsprosessen med integrasjoner

 

Det er et kjent faktum at ting tar tid, men det behøver ikke gå langsommere enn nødvendig. HubSpot er enig, derfor har de laget en rekke integrasjoner som gjør ulike prosesser enklere. En av dem er HubSpot Sales. Her kan du enkelt logge e-poster du sender til prospekter direkte i HubSpot CRM på kundekortet. Du får også mulighet til å opprette egne maler og sekvenser for å raskere kunne følge opp varme leads.

 

Dersom du arrangerer seminarer, konferanser og lignende vil du kunne dra nytte av HubSpots integrasjon med Eventbrite. Dette er et av verdens mest brukte systemer for seminarer, bedriftsarrangementer og lignende. Integrasjonen med Eventbrite oppretter kundekort i HubSpot ved ankomstregistrering på arrangementet, lager lister som viser hvem som er påmeldt og dermed gi dem automatisk oppfølging i etterkant av arrangementet. 

 

Dyktige utviklere har også mulighet til å bygge egne integrasjoner gjennom HubSpot. Ved å samle all informasjon bedriften sitter på om et prospekt på kundekortet vil du dra mye mer nytte av inbound marketing-innsatsen. Henvend deg til utviklerne dere bruker for å se om det finnes noen muligheter.

 

Les mer om HubSpot-integrasjoner her.

 

HubSpot gir deg full kontroll med å tilby alt du trenger i ett enkelt verktøy. Du får dermed mer tid til å fokusere på solide strategier, en markedsføring som faktisk fungerer og som har konkrete og målbare resultater. Det er enkelt og tidsbesparende på én og samme tid.

 

Advarsel - HubSpot kan forandre din arbeidshverdag for alltid. 

Innlegget ble først publisert 28. oktober 2015, og oppdatert 13. juni 2016 og 1. juni 2017.

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.