Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Topp trender for nettsider i 2016

Listen to the podcast

Topp trender for nettsider i 2016

Hvor ofte bør en nettside oppdateres? Hvor begynner man? Er nettsiden til bedriften klar for 2016, eller burde den oppdateres for å holde seg relevant? Her følger noen av de viktigste trendene for nettsider i 2016.

Flat design

Varierende kritikk finnes rundt flat design - men for mange bedrifter kan nettsiden få økte antall besøk når designet gjøres så enkelt som mulig. Flat design har vært en trend en god stund, men ser ikke ut til å forsvinne. (Se eksempel over fra Hell’o Baby) Med økt fokus på minimalisme og white space (ekstra, innholdsløse biter av nettsiden) vil bedriften ofte oppleves mer profesjonell enn ved bruk av skygger, effekter og mengder med tidvis forstyrrende elementer.

 

Responsivitet - nøkkelen til alle plattformer

Responsiv design er et prinsipp bygget på at siden skal adaptere seg i henhold til skjermstørrelsen og typen enhet den blir åpnet på. Denne typen design kan du for eksempel se nærmere på ved å åpne hovedsiden vår og gradvis gjøre den mindre: Elementer blir flyttet eller fjernet ettersom vinduet blir smalere, for å tilpasse seg skjermstørrelsen og alltid være lesbar.

 


Hover-animasjoner for minimalistisk kommunikasjon

Hover-animasjoner vil definitivt bli en gradvis oftere brukt metode i 2016. Det er en enkel måte å gi mengder med informasjon i små biter på. For eksempel kan en illustrasjon være basis-laget på en nettside, men når pekeren flyttes til spesifikke biter av illustrasjonen, åpner hover-vinduer seg med mer informasjon om det viste elementet.

 


Storytelling gjennom long scroll

Nettsider som kun er én lang side heller enn bygget opp av et nettverk av undersider, er en økende trend blant alle typer bedrifter, men spesielt bland rådgivere og bedrifter som lever av tjenesteytelse i forskjellig grad. Ofte finnes det en meny med forskjellige anker, som lar deg scrolle effektivt til det temaet du er interessert i. Dette er en super funksjon for de bedriftene som er avhengig av effektiv tillitsbygging, hvor kundene vil “kjenne” produktet og bedriften før de gjør noen kjøpsutløsende valg.

Kundefokusert


Både fokus på bedre typografi, brukerens reise gjennom nettsiden, bedre og forkortet innhold, vil forbedre brukerens opplevelse av nettsiden. For eksempel bør det vurderes om det finnes innhold for alle steg i kundereisen, og om det får leads videre til neste steg. Les “Hva er Inbound Marketing” for å lære mer om dette. Fokuset burde gå bort fra hva bedriften føler et behov for å si på nettsiden, og heller fokusere rundt hva kunder og leads trenger å vite i 2016.

 

Originalitet vs. gjenkjennelighet

Ettersom antallet nettsider på verdensbasis gradvis nærmer seg 1 milliard i følge Internet Live Stats, begynner det å bli viktig med en original, godt bygget nettside, som ikke bare gir brukeren infromasjonen han trenger, men også gir en unik brukeropplevelse. Forsøk imidlertid å unngå overfylte sider med masser av blikkfang, og prøv heller å formidle din bedrifts unike perspektiv og produkt(er).

Pass på at bedriften din har en stemme, noe som gjør nettsiden til en spesiell opplevelse. Inkluder gjerne en blogg - så lenge dere internt setter av tid til å fylle den med relevant innhold. Dette er en fantastisk måte å nå både nye og gamle kunder på, og i mange tilfeller inspirerer det til diskusjon og åpning av samtaler.

 

Personalisering

Som vist i eksempelet til venstre, kan du ved hjelp av cookies og en godt bygget nettside, personalisere innholdet slik at brukeren virkelig føler seg sett. Disse kan også linkes til for eksempel nedlastbare e-bøker og lignende.

Med denne typen funksjonalitet kan du også aktivere pop-up informasjon om frokostseminarer om kunden befinner seg i byen dette arrangeres i.


Komplett redesign vs. små (effektive) endringer

Hovedspørsmålet i en bedrifts dialog om nettsidens design blir ofte om de skal gå for stort redesign, eller gjøre små endringer som gir stor uttelling. Dette er både et spørsmål om tid, penger og smak. Ta statistikken til hjelp, finn ut hva kundene dine ser etter, hvor de finner det og når de ikke gjør det, og hvorfor det er slik. Det viktigste å tenke på er hva både bedriften og kundene føler at MÅ endres, og hva som BØR endres.

Husk også på at med den stadig økende bruken av smarttelefoner, må nettsiden definitivt være tilfredsstillende for den mobile brukeren, uansett hvilke endringer som blir gjort. Noen designere velger derfor å fokusere på mobil design først for så å bygge dette ut for nettleser-versjoner.

Det viktigste er å ha et mål med nettsiden: Hvem skal den nå? Hvordan skal den hjelpe potensielle leads og kunder? Hva skal den si? Hva skal den ikke være?

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.