Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > Hva er CTA (call to action)?

Hva er CTA (call to action)?

CTA er kanskje et fremmedord, men du ser at det dukker opp overalt. Her kan du lese mer om hva det faktisk er og hvordan du best kan bruke dette på dine nettsider for å få besøkende til å bli kunder.

 

Alle nettsider bør ha et klart formål og minst én CTA. CTA står for Call-To-Action. Dette er et klikkbart element, en lenke, knapp eller bilde, som skal oppfordre besøkende til å utføre en handling. Handlingen kan være alt fra å laste ned en e-bok, ta en test eller be om å bli kontaktet av din bedrift, og dermed føres besøkende videre i kjøpsprosessen.  

Hvor skal du bruke CTA?

 Du kan fint inkludere CTA på alle sider på nettsiden, på bloggen, i sosiale medier og annet innhold. CTA-knapper er en naturlig del av forsiden på en nettside for å lede til mer innhold eller for å oppfordre til å ta kontakt. De passer også svært godt i bunnen av blogginnlegg for å gi tilgang til e-bøker eller annet innhold.

Hva skal du skrive?

Budskapet må være tydelig. Det skal være klart for den som leser innholdet hva som skjer når de klikker på knappen. Bruk ord som oppfordrer til handling. Aktive verb er et godt valg til CTA-knapper, eks. ‘Ta testen her.’ eller ‘Last ned e-boken her’. Sørg også for at teksten er svært kort, aller helst 5 ord eller færre.
 

Hvordan skal den se ut?

Gjør CTA-knappen godt synlig. La den skille seg ut, men allikevel stå i stil med resten av designet på siden. Pass også på at den er stor og plassert på et godt synlig sted på siden. Det viktig å teste litt forskjellig og gjerne opprette flere ulike som passer spesifikt til de du prøver å nå med bestemt innhold. Legg ut to ulike og velg den med best klikkrate. 

Hvem skal du lage CTA for?

Tar du i bruk CTA på nettsiden kan du tilpasse disse til å passe forskjellige personas som besøker siden. Bytt gjerne ut teksten på knappen med ord og uttrykk som de lett identifiserer seg med. Gjør den relevant for de ulike som besøker nettsiden slik at de får lyst til å trykke på og gå videre. Tenk nøye igjennom hva utfordringene til de du prøver å nå er og hvilken løsning du kan tilby. Ved å tydelig vise en løsning på et problem er det mer sannsynlig at besøkende vil klikke på knappen. 

Hvor skal knappen lede?

Lag en spesifikk landingsside (om ikke knappen leder direkte til en kontaktside eller lignende) hvor besøkende kommer når de klikker på en CTA-knapp. Tenk også gjennom hvor i kjøpstrakten besøkende er når de ser denne CTAen. Noe innhold leder naturlig videre til mer informasjon i form av en e-bok eller whitepaper, mens annet innhold bør vise en knapp som oppfordrer til å bestille demo eller befaring.

Det er mange muligheter med CTA-knapper, men det viktigste er at de skal vises godt og inneholde ord som oppfordrer til handling.

New Call-to-action

Cecilie Bertelsen

Cecilie har en genuin lidenskap for inbound-metodikken, og digger å sette opp komplekse tekniske løsninger i HubSpot. I dag jobber hun som digital markedsfører i Inbound.

Se relaterte artikler

Hvordan få en nettside til å generere leads?

Mange norske bedrifter har en nettside hvor de ikke har oversikt over...

Topp 12 feil norske bedrifter gjør med nettsiden sin

En nettside skal i løpet av sekunder fange brukerens interesse.

...

Hva er vekstdrevet webdesign? (Growth-Driven Design)

Å ha en oppdatert og brukervennlig nettside er en nødvedighet for...