Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > 4 grunner til at folk forlater nettsiden din

4 grunner til at folk forlater nettsiden din

Grunner til at folk forlater nettsidenÅ tiltrekke de riktige personene til din nettside er vanskelig nok i seg selv - ikke mist dem på grunn av en dårlig nettside. Her er 4 grunner til at dine besøkende klikker seg ut fra nettsiden.


Det er vanskelig å tiltrekke potensielle kunder til nettside, men enda vanskeligere er det å få dem til å bli værende på hjemmesiden lenge nok til at de fatter interesse for din bedrift, bedriftens innhold og ikke minst produkter og tjenester.

Dessverre kan man ikke fysisk holde besøkende inne på siden - uansett hvor hardt man enn prøver. Derfor er det superviktig å skape en nettside som fører til så lite frustrasjon som mulig.

Her er 4 ting som lett skaper frustrasjon blant de besøkende- og som skremmer dine potensielle kunder langt bort:

1) Utdatert nettside

Mange bedriftsnettsider fornyes kun hvert andre eller tredje år. Tenk på hvor mye en bedrift endrer seg på den tiden. For ikke å snakke om hvor mye som endrer seg innen alt fra webdesign og handel på nettet til de besøkende behov, atferd og interaksjon på nettsiden.

Dersom man klikker seg inn på en nettside som er laget for to år siden vil den mest sannsynlig være utdatert- både når det gjelder design og funksjon. Mange bedrifter orker rett og slett ikke å begynne prosjektet ‘redesign av nettside’.

Ikke gå i denne fella. En utdatert nettside er lite appellerende og lite fristende å være inne på, og vil i verste fall skremme bort potensielle kunder ved første øyekast.

Les også: Hvordan lage en god nettside for bedriften din?

2) Nettsiden laster sakte

Dagens utvalg av bedriftsnettsider gjør at man ikke lenger kan henge på gjerdet. Med det stadig større og bedre tilbudet på nett vokser også en stadig kortere tålmodighet for nettbrukere.

Vi forventer å finne den informasjonen vi søker etter, så kjapt som overhodet mulig. Og vi forventer at nettsidene vi kommer til holder god standard. En nettside som laster sakte er med andre ord en tikkende bombe når det kommer til brukerfrustrasjon. Ikke har vi tid, og ikke ønsker vi å vente på en treg nettside når vi, antakeligvis, kan finne en annen nettside som kan tilby samme informasjon- bare raskere.

En undersøkelse viser at hele 47 % av kunder forventer at en nettside lastes inn på to sekunder eller mindre, mens 40 % forlater en nettside dersom den bruker mer enn tre sekunder til å lastes inn (kilde).

Og visste du forresten at Google ser på innlastingstid av en nettside når de rangerer søkeresultater?

Her er noen måter du kan unngå at din nettside laster tregt:

  • Test hastigheten på nettsiden slik at du selv vet hvor rask- eller treg den er
  • Unngå bruk av store grafikk-filer
  • Unngå lav båndbredde
  • Pass på at bildene på nettsiden ikke er større enn det de behøver å være, og at de er i riktig format (helst komprimert JPEG-format)
  • Reduser fargedybde til laveste akseptable nivå
  • Legg all kodeformatering inn i en CSS-fil
  • Flytt Javascript filer fra Head-seksjonen til Footer-seksjonen på nettsiden
  • Komprimer nettsiden
  • Reparer og optimaliser din database regelmessig
  • Bruk Cache til å tidoble hastigheten til nettsiden. Cache-minne støtter hovedminne og gjør derfor nettsiden raskere.

3) Uklart mål og verdi

Nettsider er ofte bygd opp rundt hva bedriften ønsker å vise frem. Det er i og for seg greit, så lenge det som tilbys er interessant for de besøkende.

Se for deg at du kommer til en nettside som har rangert høyt på Google for ditt søk. Siden er fin å se på, men det er uklart hva nettstedet egentlig inneholder og hva slags verdi de tilbyr deg som besøkende. Det finnes ingen CTA’er (call-to-action) som forsøker å dra deg videre gjennom kjøpstrakten. Hva gjør du? Du klikker deg selvfølgelig ut fra nettstedet.

Derfor: pass på at nettsidens mål og verdi sett fra kundens perspektiv er tydelig og lett å forstå. Vis hva de besøkende får igjen for å legge sin tid på nettsiden. Tilby noe som faktisk er av interesse for dine personas (bedriftens ideelle kunder), og presenter det på en innbydende måte.

Presenter fordelene ved produktene eller tjenestene for å føre potensielle kunder lenger ned i kjøpstrakten. Bruk også CTA for å gi besøkende et lite dytt i riktig retning. Potensielle kunder kommer sjeldent til å kjøpe et dyrere produkt eller tjeneste av eget påfunn, derfor er det essensielt at produktsider, bloggposter og annet innhold har en appellerende og relevant call-to-action som oppmuntrer til kjøp.

4) Vanskelig å finne frem

Nettside-labyrint kan kanskje høres ut som et spennende konsept, men det vil raskt øke de besøkendes temperament. Og ikke på den gode måten. Besøkende som ikke finner det de kom til siden for, vil raskt klikke på tilbake-knappen. Dårlig navigasjon er ikke bare ødeleggende for de besøkende som har tumlet seg inn på siden, men også for søkemotoroptimalisering.

Noe som bringer oss til neste punkt på lista: uklare menyer. Uklare menyer, eller, gud forby, flere menyer på samme nettsted, er også en garanti for bruker-frustrasjon. For mye innhold på forsiden vil ha samme virkning, da dette fører til et rotete og uoversiktlig førsteinntrykk.

Sørg derfor for at det er enkelt å finne frem, både for mennesker og for ‘SEO-edderkoppene’ som gjennomsøker nettsider, og link gjerne til et nettsidekart i hovedmenyen.

New Call-to-action

Tor Magnus Kolflaath

Tor Magnus har over 20 års erfaring med digital markedsføring. Han brenner for ROI-basert markedsføring og har selv opplevd tidobling av salgsleads som markedssjef. I tillegg til å være gründer i Inbound har han også vært med å bygge opp Idium AS fra 0 til 100 ansatte.

Se relaterte artikler

10 triks som får landingssiden din til å konvertere

Det er mange ulike definisjoner på hva landingssider er. Når vi...

De 7 mest effektive måtene å varme opp leads på

Du har nye leads i systemet og du tripper etter å sende de videre til...

5 Google Analytics-tips alle markedsførere bør følge

Det er ikke uten grunn at over 27 millioner nettsider bruker Google...