Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > Slik får du gjennomslag for et høyere markedsbudsjett

Slik får du gjennomslag for et høyere markedsbudsjett

Gjennomslag for høyere markedsbudsjettInvestering i markedsføring viser sjelden synlige resultater før etter noen måneder. For å bevise at en økt investering i markedsføring lønner seg for din bedrift, må du overbevise markedssjefen om hvor viktig markedsføringen er for det historiske resultatet i bunnlinjen. Dette er ingen enkel oppgave, men det første du må gjøre er å vite hvem du snakker til.

Slik går du frem for å overbevise sjefen om at et økt markedsbudsjett vil skape resultater for din bedrift:

Snakk sjefens språk

Før du presenterer forslaget ditt om et økt markedsbudsjett må du sørge for at sjefen og/eller økonomisjefen vet hvordan markedsføringen bidrar til bedriftens bunnlinje.

Noen ser på det som det enkleste budsjettet å kutte i, mens andre tenker på det som et «svart hull».

Sørg for at du er godt forberedt på KPIer som sjefene er opptatt av: Return on Investment (ROI), Life Time Value (LTV) og Customer Acquisition Cost (CAC). Sannheten er at de fleste sjefer er veldig opptatte, og hvis du ikke er klar og tydelig på din prestasjon og hvilke mål du har satt deg, står du kanskje i fare for ikke å bli lagt merke til.

Verdi av markedsaktiviteter

Vis til tidligere markedsaktiviteter og hvordan dette genererte verdi for bedriften. Fokuser på hva du tidligere har gjort og hvordan dette bidro til for eksempel økt salg, flere leads, eller flere påmeldte til frokostseminaret. Er du usikker på om du har nok informasjon om hva som har generert verdi for bedriften kan du prøve å svare på hvordan markedsaktivitetene bidro til å nå bedriftens mål og strategier.

Det første du dermed må gjøre er å få tilgang på tallene og starte med å analysere og dokumentere resultatene av den eksisterende markedsføringen. Dette kan for eksempel gjøres i Google Analytics eller HubSpot. Hvis du har oversikt over avkastningen på hver krone (ROI) bør du starte med å fortelle en historie om hvor bedriften startet og hvor den er på vei.

Planlegg bruk av nye midler

Vurder hvordan de nye midlene skal brukes på best mulig måte ved å sette opp en oversikt over hvilke kanaler og innhold som konverterer best. Vis hvordan et økt markedsføringsbudsjett kan brukes til å produsere mer av det innholdet som fungerer.

Dette kan du for eksempel gjøre ved å sjekke i Google Analytics hvilke nyhetsbrev som ble mest lest. Hvis du ønsker å prøve ut en ny kommunikasjonskanal, husk å sette av midler til testing av den.

Hvis du greier å legge frem hvordan tidligere markedsføring har gitt resultater, og en plan for hvordan de nye midlene skal brukes, er du på god vei til et økt markedsføringsbudsjett.

New Call-to-action

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 3. januar 2017 og oppdatert 5. desember 2017.

Tor Magnus Kolflaath

Tor Magnus har over 20 års erfaring med digital markedsføring. Han brenner for ROI-basert markedsføring og har selv opplevd tidobling av salgsleads som markedssjef. I tillegg til å være gründer i Inbound har han også vært med å bygge opp Idium AS fra 0 til 100 ansatte.

Se relaterte artikler

Slik lager du et markedsbudsjett

SMB-bedrifter trenger også et markedsbudsjett. I denne artikkelen...

6 trender for B2B-markedsføring i 2020

Vil du gjøre flere salg i 2020 er disse strategiene riktig sted å...

Slik markedsfører du deg når du selger gjennom forhandlere

Mange norske B2B-bedrifter selger produkter gjennom forhandlere, men...