Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Må vi endre på nettstedet når vi satser på inbound marketing?

Listen to the podcast

Må vi endre på nettstedet når vi satser på inbound marketing?

Nei, det trenger dere ikke.

Om dere oppnår suksess med inbound marketing avhenger ikke ene og alene av nettsiden. Det er med andre ord ikke nødvendig med et redesign for at inbound marketing skal hjelpe dere å oppnå bedriftens mål.

Inbound marketing dreier seg ikke først og fremst om nettsiden

Inbound marketing dreier seg om å tiltrekke, konvertere og begeistre nye kunder. Aktiviteten skapes hovedsakelig gjennom søkemotoroptimalisering, sosiale medier, epost-utsendelser, blogg og landingssider. Hele inbound-prosessen kan i prinsippet holdes dermed utenfor selve nettstedet.

Behold din nåværende nettsideplattform

 Om bedriften bruker Wordpress eller lignende plattformer, kan man fint beholde denne dersom det gjør arbeidet enklere. Gode inbound marketing-verktøy, som for eksempel Hubspot, kan enkelt integreres med nettsiden. 

Subdomener ordner opp

Sentrale deler i inbound marketing er elementer som blogg, landingssider og premiuminnhold. Disse legger man på egne subdomener utenfor selve nettsideplattformen, og da bruker man nettadresser som for eksempel “blogg.firmanavn.no” eller “www.firmanavn.no/blogg”.

Én liten ting må allikevel gjøres...

 Legge inn et script. Dette er en liten jobb for en datakyndig person, og prosedyren er lik som når du skal koble Google Analytics til nettsiden din. Scriptet legges inn for å kunne spore aktivitet inne på nettsiden slik at man kan få opp statistikk i Hubspot. Statistikken brukes til å måle effekten av tiltakene du gjør, samt spore aktiviteten til leadsene på nettsiden.

Om du har fått registrert et lead i systemet, kan det være nyttig å se hvordan de navigerer på nettsiden din. Det kan gir viktig informasjon om hvordan du skal tilnærme deg leadet i neste omgang. På denne måten kan du enkelt skape innhold som er tilpasset både personas, altså dine idelle kunder, og hvor leadet befinner seg i kjøpsprosessen- noe som jo er selve essensen av inbound marketing.

Det er også smart å legge inn link til bloggen i hovedmenyen på nettsiden din. Fordelene er bedre rangering i søkemotorene, samt at folk som er innom nettsiden lett finner frem til det mest aktuelle innholdet.

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.