Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > En introduksjon til HubSpot CRM

En introduksjon til HubSpot CRM

HubSpot CRMHubSpot tilbyr en gratis CRM-løsning tilpasset SMB-bedrifter. Vi gir deg de viktigste fordelene og ulempene med løsningen, og forteller deg hvem det passer best for.

Enhver bedrift med respekt for seg selv trenger et godt CRM-system. Uten blir det fort veldig utfordrende å holde oversikt over alle kontakter og tidligere interaksjoner med dem. Spørsmålet blir heller hvilket alternativ du burde velge. I dette innlegget vil jeg gi en innføring i HubSpots CRM-verktøy, forklare fordeler og ulemper, samt belyse de viktigste forskjellene mellom HubSpot CRM og andre alternative systemer.

Fordelene med HubSpot CRM

  • Enkelt: CRM-systemet er bygget for at det skal være så enkelt å bruke som overhodet mulig. Det betyr at selgerne ikke trenger lang og omfattende opplæring for å bruke det optimalt, men kan ta det i bruk nærmest med det samme.
  • Gratis: CRM-delen av HubSpot er 100 prosent gratis, i all overskuelig fremtid. Det betyr at du kan laste det ned og prøve det ut selv – uten å risikere en krone.
  • Automatisk: Alle viktige interaksjoner logges automatisk, noe som sørger for mer effektiv tidsbruk fra selgerne, da de slipper å manuelt logge e-poster og bookede møter. I tillegg logges all brukeraktivitet automatisk, slik at du får oversikt over hva potensielle kunder foretar seg på nettsiden din.
  • Selgerorientert: Hele verktøyet er designet fra bunnen av for å tilpasses hverdagen til en selger. Det er ikke en tilleggsfunksjon i et stort og komplisert maskineri, men gir uten dikkedarer selgeren svar på det han eller hun trenger å vite.
  • Oversiktlig: Kontaktlister, tidligere interaksjoner og salgs-pipeline presenteres i oversiktlig visuell form, og kan enkelt organiseres etter selgernes egne preferanser. Du risikerer aldri at informasjon går tapt fordi du må navigere rundt i en labyrint av et grensesnitt.
  • Integrert med markedsføringsverktøy: CRM-systemet er den del av den større HubSpot-programvaren som også inkluderer Sales Hub og Marketing Hub. Ønsker du mer funksjonalitet kan du enkelt kjøpe det din bedrift har behov for, og samkjøre den digitale plattformen for både salg og markedsføring.

Hva slags funksjonalitet finnes i HubSpot CRM?

Det første du blir møtt av i CRM-systemet er dashboardet ditt, der du får en lettfattelig oversikt over salgspipeline, aktivitetsnivå og andre KPI-er du velger selv. Denne kan enkelt modifiseres ut fra dine egne behov.

E-post er en svært viktig del av verktøykassen til enhver moderne selger. HubSpot er bygget for å fungere sømløst sammen med Gmail og Outlook, og logger automatisk all interaksjon du har hatt med hver kontakt (det samme gjelder forskjellige bedrifter). Når du skriver en ny e-post, vil du få opp kontaktkort med full logg på høyre side av skjermen, og e-posten lagres automatisk som en del av den med mindre du velger å avkrysse boksen for logging. Du kan enkelt flytte informasjon fra CRM-systemet direkte inn i e-posten, og du kan lett følge med på når den åpnes.

I selve CRM-systemet kan du sette notifikasjoner til deg selv for å følge opp kontakter på en viss dato, og du vil få en e-post som påminnelse når tiden er inne. Du kan lett organisere alle prospektene etter når du sist tok kontakt med dem, og lage snarveier til lister over forskjellige kriterier du ofte trenger å følge med på.

Alle salgsmuligheter kan spores i deals-oversikten, som fungerer med et enkelt klikk-og-dra-grensesnitt. Altså trekker du simpelthen en blokk som representerer et mulig salg fra «kvalifisert for kjøp»-kolonnen til «avtalt presentasjon»-kolonnen, og så videre, ettersom salget utvikler seg.

Det er også lett å samkjøre med andre selgere, ettersom du bare slenger inn en kommentar med «@brukernavn» på relevant sted i CRM-verktøyet for å sende dem en automatisk notifikasjon på e-post.

Ønsker bedriften flere funksjoner som e-post-maler eller lead flows, kan det skaffes gjennom det utvidede salgsverktøyet, og markedsføringsavdelingen kan også inkluderes via Marketing-verktøyet. Det er altså store muligheter for et helhetlig system som samkjører salg og markedsføring.

CRM-sammenligningG2 viser her at HubSpot er i front når det kommer til kundetilfredshet sammenliknet med de største CRM-plattformene. G2 samler brukeranmeldelser for å forenkle kjøp av forretningsteknologi.

Når passer ikke HubSpot CRM?

Som nevnt allerede i ingressen passer naturlig nok HubSpot bedre for noen bedrifter enn andre. Det er nemlig ikke det aller mest avanserte verktøyet på markedet. Dersom bedriften din har veldig kompliserte salgsprosesser og har behov for en mengde forskjellige integrasjoner, kan det være at alternativer som for eksempel Salesforce og SuperOffice vil fungere bedre.

Her snakker vi om funksjonalitet som timeregistrering, prosjektstyring og ferdig integrasjon med økonomisystemer.

Det HubSpot først og fremst kan tilby er et veldig brukervennlig, selgerorientert verktøy, hvor grunnfunksjonaliteten er helt gratis. Derfor er HubSpot ofte det beste valget for SMB-markedet, mens de største bedriftene kan ha behov for noe annet. Enkelhet er ofte den beste garantien for at verktøyet faktisk blir brukt slik det skal.

Hvor populært er HubSpot CRM i Norge?

Vi har ingen faktiske tall på hvor mange norske bedrifter som bruker HubSpot CRM, men kan bare av egen erfaring fortelle at vi blir stadig oftere kontaktet av norske bedrifter som har begynt å bruke systemet. Grunnen til at vi vet så lite er at systemet er relativt nytt – det ble først lansert i 2015 (samme året Inbound Group ble startet).

HubSpot CRM finnes i dag i seks ulike språkdrakter, men foreløpig ikke på norsk.

New call-to-action

Tor Magnus Kolflaath

Tor Magnus har over 20 års erfaring med digital markedsføring. Han brenner for ROI-basert markedsføring og har selv opplevd tidobling av salgsleads som markedssjef. I tillegg til å være gründer i Inbound har han også vært med å bygge opp Idium AS fra 0 til 100 ansatte.

Se relaterte artikler

Tre vanlige salgsutfordringer og hvordan de kan løses

Selgeryrket er fullt av oppturer og nedturer. Ingenting er morsommere...

8 grunner til hvorfor din B2B-bedrift bør investere i HubSpot

HubSpot er ikke magisk, men det er et kraftig verktøy for å sette...

Slik blir bedriften GDPR-kompatibel med HubSpot

25. mai 2018 – datoen i mai som raskt har fått mer oppmerksomhet enn...