Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > Slik er det å jobbe som videoprodusent i Inbound

Slik er det å jobbe som videoprodusent i Inbound

Er du interessert i videoproduksjon og kunne tenkt deg en fast strøm av oppdrag? Da kan dette være rollen for deg.

Skal en bedrift markedsføre seg digitalt i 2020 er de nødt til å investere ressurser i video. Bare det å plassere en video på en landingsside kan øke konverteringsraten med over 80 prosent

Videoveteranen med lengst fartstid er Kristian, som tok med seg kamera på tur til HubSpots hovedkvarter i Dublin for å dokumentere hvordan det er å jobbe som videoprodusent i Inbound:

 

Hva gjør en videoprodusent i Inbound?

Å jobbe i byrå er egentlig ikke så annerledes fra å jobbe som kommersiell frilanser. Forskjellen er at du får et tett og langvarig forhold til kundene, samt slipper å hele tiden måtte lete etter nye oppdrag.

Som videoprodusent i Inbound har du ansvar for hele prosessen fra idéutvikling til redigering. Du jobber fast som del av et team med flere kunder, og blir slik kjent med de ulike målgruppene du skal lage video for.

Etter hvert som du lærer kunden og bransjen å kjenne, blir det lettere å komme opp med ideer til videoer som treffer. Mens du har dyktige kolleger å lene deg på for overordnet strategi, tekst og publisering av videoene, står du selv for produksjonen. Én dag skal du kanskje iscenesette et kontor midt på Karl Johan – en annen dag er du ute og besøker en fabrikk utenfor Karlstad, Sverige.

Deretter tar du med deg råmaterialet tilbake til kontoret, hvor du klipper det om til ferdige videosnutter på mellom 1–5 minutter. Så lenge resultatet blir bra, har du ofte svært frie tøyler. Av erfaring vet vi at B2B-bedrifter lett lar seg imponere av godt filmhåndverk.

Kunne du tenkt deg å jobbe selvstendig som et ettmanns filmcrew, med flinke kolleger i ryggen, kan det godt hende at videoprodusentrollen er perfekt for deg.

Karriere hos Inbound

Kristian Jøsok

Kristian er videoprodusent i Inbound. Han har lang erfaring med å hjelpe B2B-bedrifter med historiefortelling, reklame og video fra eventer, og har tidligere drevet et eget produksjonsselskap.

Se relaterte artikler

Slik lager vi videoer som selger

I Inbound er videoproduksjon en sentral del av...

Slik er det å jobbe som digital markedsfører i Inbound

I 2018 begynte jeg som trainee i Inbound. I dag har jeg det...

Vurderer du å jobbe hos oss? Da bør du se her!

Er du på jakt etter ny jobb innen markedsføring, har du sikkert...