Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > Slik finner du leads som faktisk er interesserte

Slik finner du leads som faktisk er interesserte

Slik finner du interesserte leadsCold-calling kan tære på selv den mest dedikerte selger, og ved å finne leads som faktisk er interesserte blir det uansett mye lettere å lande salget. Vi har samlet noen av de viktigste tingene du bør gjøre for å skaffe de beste listene.

Så mye som 50% av en selgers tid kastes bort på prospektering som ikke leder noen vei. Det er mye å tjene på å effektivisere prosessen, og ofte får du til og med muligheten til å la leads melde sin interesse på egen hånd. Jo mindre tid du bruker på å lete gjennom en hengemyr av dårlige leads, jo mer tid kan du dedikere til salg.

SEO

Du kjenner kanskje uttrykket søkemotoroptimalisering (SEO), men med de kraftige algoritmene søkemotorene har i dag, gir det egentlig mer mening å snakke om søkeroptimalisering. Tilpass deg søkeren du vil ha, ikke spillereglene til verktøyet de bruker. Det betyr også å gjøre siden brukervennlig, etter at søkemotoren leder dem til deg.

Ved å legge til rette for dem som har et problem din bedrift kan løse, finner du automatisk fram til dine ideelle kunder. Et viktig tips her er å ikke velge for generelle søkeord å optimisere rundt. En bruktbilforhandler på Skjetten kommer aldri til å havne på første side for søkeordet «bil». Men «billig bruktbil skjetten» eller lignende byr på store muligheter.

Overvåk diskusjoner på nett

En annen måte å finne fram til dem med et problem du kan løse, er å overvåke sosiale medier etter visse stikkord. Et godt eksempel er Hubspots Social Stream-verktøy, som følger med på Twitter etter ord du definerer. Det kan være ord som indikerer et behov for ditt produkt, eller selve firmanavnet, slik at du kan anbefale en løsning eller takke dem i kommentarfeltet.

Ikke bare er du hjelpsom for kunden; du har samtidig tilrettelagt for en salgssamtale i fremtiden, eller gjort det mer sannsynlig at de vil anbefale ditt produkt til sine venner.

Ha kontaktinformasjon lett tilgjengelig overalt

Like viktig som å finne interesserte leads er det at interesserte leads finner deg. Det er utrolig ergerlig å miste en potensiell kunde fordi det var for krevende å finne ut hvordan de skal kontakte deg. Legg ved kontaktinformasjon til en selger lett synlig på hver side, eller til og med en live-chat nederst i hjørnet.

Slik kan du få tak i leads i det øyeblikk de er mest interesserte, i stedet for at interessen visner bort.

Bruk lead scoring

For å kartlegge hvor interessert eller varmt et lead faktisk er, kan du ta i bruk lead scoring. Det kan du enkelt gjøre via CRM-verktøy, som alle seriøse selgere burde bruke. Da får hver besøkende en poengsum basert på demografisk informasjon, rolle i bedriften, og hvordan de har oppført seg på nettsiden din.

Lead scoring lar deg prioritere de varmeste leadsene, for eksempel dem som har besøkt produktsiden flere ganger, mens andre kan stå og putre litt lenger. Eventuelt kan du sende dem litt oppvarmingsmateriale for å føre dem nærmere et salg. Lead scoring er en perfekt måte å vise hva markedsføringsavdelingen har gitt dere å jobbe med.

New Call-to-action

Tor Magnus Kolflaath

Tor Magnus har over 20 års erfaring med digital markedsføring. Han brenner for ROI-basert markedsføring og har selv opplevd tidobling av salgsleads som markedssjef. I tillegg til å være gründer i Inbound har han også vært med å bygge opp Idium AS fra 0 til 100 ansatte.

Se relaterte artikler

5 veier til varme leads – uten å røre en telefonliste

Kalde leads er omtrent like populært blant selgerne dine som en kald...

5 måter å selge mer med sosiale medier

Sosiale medier er en gullgruve for å huke tak i varme leads. Vi gir...

Salgsstrategien som setter kunden først

Der selgeren før kunne styre hele kjøpsreisen, har internett plassert...