Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 8 tips til hvordan blogging gir leads

Listen to the podcast

8 tips til hvordan blogging gir leads

Hvordan blogging gir leadsBlogg er en langsiktig markedsføringsstrategi som kan bidra til økt trafikk til dine nettsider og gi bedre leads til dine selgere. Her kan bedriften bygge opp et godt rykte innad i bransjen og vise potensielle kunder at de vet hva de snakker om. Vi ser at B2B-bedrifter som blogger får 67% flere leads enn de som ikke gjør det (kilde).Bedrifter som blogger 20 ganger eller mer i måneden ser best resultat når det kommer til trafikk og leads (kilde). Men hvordan skal du produsere blogginnlegg som fungerer? Vi gir deg 8 tips for å komme i gang med å lage gode innlegg til bedriften sin blogg.

Les også: Slik lager du godt innhold for markedsføring

1) Overskrifter som får folk til å klikke

Overskriften er din sjanse til å fange både folk og søkemotorenes oppmerksomhet. Vær tydelig på hva innlegget inneholder. Har du bestemte søkeord du ønsker å bruke inkluder de gjerne i overskriften dersom det er naturlig. Dette hjelper også søkemotorene å forstå hva innlegget handler om. 

2) Det skal være lett å lese

Blogginnlegg skal være lette å lese og du kan oppnå dette både gjennom språket du bruker og hvordan du strukturerer teksten.

Innlegg som består av lister er blitt svært populære fordi de er svært lette å lese. Her kan man enkelt skumlese. Finner man et punkt som er interessant kan man stoppe og lese mer. Ved hjelp av tydelige undertitler vil du kunne lede leseren igjennom innlegget slik at de får med seg det meste uten å lese hvert eneste ord.

Korte setninger fungerer også godt på nett. Det er fort gjort å miste stedet man leste. Med kortere setninger finner man raskt tilbake og kan gjenoppta tråden. Å dele opp i flere avsnitt er også lurt. Da får teksten litt mer luft noe som også gjør at den blir enklere å lese.

3) Løs problemer

Bruk bloggen til å løse problemer kundene dine har. Blogginnleggene trenger ikke å fokusere på produktet eller tjenesten din bedrift tilbyr, men heller være dedikert til å løse problemene besøkende har. Pass alltid på at du skriver innhold for dem og om dem for å holde på deres interesse.

4) Tilpass artikkelen til én personas og kjøpstrakten

Innholdet du produserer bør være tilpasset den personasen du prøver å nå. Sett deg ned og tenk gjennom hvem det er du vil skal lese dette innlegget. Hvem sine problemer er det du forsøker å løse? Bruk ord og fraser de kjenner seg igjen i og presenter innhold som de har nytte av.  

Les mer om hvordan du lager personas her.

Sørg også for at innholdet er tilpasset riktig stadie i kjøpstrakten. Innhold tilpasset tidlig i kjøpstrakten vil bidra til at leseren kan identifisere årsaken til et problem. Når årsaken er klar, vil leseren være klar for å lese innhold som hjelper de finne en løsning. Etter å ha sett på innlegg av denne typen vil leseren være klar for å lese innhold som viser hvorfor din bedrift har den beste løsningen på problemet. På denne måten kan hvert blogginnlegg være med på å skaffe deg kjøpsklare leads. 

Kjøpstrakten

5) Inkluder relevant CTA (call to action)

Sørg for at CTA er relevant både for innholdet og for de som leser det. Teksten skal oppfordre til handling og samtidig reflektere både innholdet det leder til, samt innholdet man nettopp har lest. Ha gjerne flere ulike CTA for hver personas slik at du kan bruke den som er mest mulig relevant. CTA-knapper skal være med på å trekke besøkende videre i kjøpstrakten slik at besøkende blir til leads. 

Du kan lese mer om hva dette er, og hvordan du lager CTA til dine innlegg her.  

6) Store, fine bilder

Mennesker trekkes mot visuelle elementer. Blogginnlegg med store bilder av høykvalitet holder på oppmerksomheten til de som leser.

Sørg for at du velger bilder som er relevante. La bildene understreke det du skriver om eller bruk illustrasjoner som forklarer poengene dine.

Velger gjerne også en stil for hvilken type bilder du ønsker å bruke på bloggen. Dette skaper en forventning og en gjenkjennelsesfaktor. Gjør bloggen til et del av din merkevare.

7) Underhold

Tidligere hadde de fleste bedrifter en side for nyheter eller aktuelle saker. Med bloggformatet kan man være litt mer underholdende. Vis frem det du leverer på en ny måte, og ikke vær redd for å bruke litt humor. Gjør du det riktig, kan innholdet du lager bli elsket av leadsene dine. Det er vel lite som er bedre enn det, eller hva? 

8) Spør leserne om hva de vil lese

Det er fort gjort å kun publisere innhold som bedriften selv ønsker å nå ut med, og ikke tenke nøye gjennom hva leserne ønsker å lese. Spør leserne om hva de ønsker å se mer av på bloggen. Sjekk også statistikken til bloggen, og bygg videre på populære blogginnlegg. Kanskje er det en ny oppdatering du kan komme med? Eller er det flere aspekter ved dette du ikke har skrevet om? Her er det flere blogginnlegg å hente.

New call-to-actionInnlegget ble først publisert 23.mars 2016, og oppdatert 4.april 2017.

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.