Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > Blogg > 4 tips til å få drømmejobben innen markedsføring (som du ikke lærer på skolen)

4 tips til å få drømmejobben innen markedsføring (som du ikke lærer på skolen)

Markedsføring er en bransje med tøff konkurranse og veldig mange søkere om beinet. Hvordan kan du skille deg fra mengden og sikre jobben du alltid har hatt lyst på?

En utdanning kan lære deg mye, men langt fra alt. Du har kanskje lest ulike teorier om markedsføring og hvorfor vi gjør som vi gjør. Du har hørt på forelesere fortelle i det vide og brede om hvordan ting har vært frem til nå.

Du har tatt fargekodede notater og laget tankekart som du pugget til eksamen. Men det er mye som ikke inngår i pensum på skolen, som du vil få bruk for i en markedsføringsrolle. Og hvordan skal du skille deg fra alle andre som har tatt samme utdannelse?

 Vi gir deg 4 tips til hvordan du kan få drømmejobben innen markedsføring.

 1) Brett opp ermene

 Ikke vær redd for å skitne deg til nede på “gølvet”. Det er hardt arbeid å skaffe seg erfaring og lære nye ting. Du kan lese så mye du vil om det å sette deg på en sykkel, men til du hopper på så vet du ikke hvordan du finner balansen. Det samme gjelder å jobbe med markedsføring.

Det er alltid mer å lære. Selv om du har teorien på plass er det praktisk utførelse som nå står for tur. Mange selskaper tilbyr i dag traineeprogram eller internship hvor du kan få vist hva du er god for. Her gjelder det å jobbe hardt og bidra på best mulig måte.

Det er også mange sertifiseringer som er smarte å ha med seg. Google Analytics og Google Ads er godt kjente, men det er flere du kanskje kan snuse på. Mange av disse sertifiseringene er gratis og gir deg innsikt i hvordan teorien fungerer i praksis.

Vi anbefaler at du tar en titt på inbound-sertifiseringen. Her lærer du de grunnleggende elementene innen inbound-markedsføring, som personas, kampanjer og hvordan du tilpasser innhold til ulike stadier i kjøpstrakten.

Les også: Hvordan få din første jobb som nyutdannet markedsfører?


2) Ta på deg nerdebrillene

 Ja, du vet, de store med svart kant. De som får deg til å føle deg supersmart ...

Ok, du trenger ikke de brillene, men du trenger å være interessert i tall og statistikk. Det er slik du ser hva som fungerer, hva du må endre på og hva du skal droppe av markedsføringstiltak. Kan du se forbi tallene og forstå hva de virkelig betyr er du allerede langt forbi de fleste. Det holder ikke å kun se hvor mange besøkende en nettside har hatt, eller hvor mange som klikket på en lenke. Du må forstå hva dette betyr, hvorfor det skjer og hva du skal gjøre bedre neste gang.


Du skal også kunne raskt forstå hva som er viktig å analysere av data. De fleste bedrifter samler veldig mye informasjon, men vet ikke hva de skal gjøre videre, eller hvordan de kan bruke dette til å forbedre markedsføringen sin. Du bør kunne bruke mer enn dashboardet i Google Analytics og enkelt kunne navigere deg frem om du møter nye analyseverktøy. Lærer du raskt og er analytisk anlagt kan du tilpasse deg nesten hva som helst.

 3) Vit hvordan du får oppmerksomhet

Alle lager innhold i dag. Det er ikke mangel på nettsider, blogger og sosiale medier hvor bedrifter deler om seg selv. Dermed er det viktigere enn noen gang å forstå hvordan du kan lage innhold som både fenger lesere og gir bedriften leads.

Kan du lage overskrifter som får folk til å stoppe opp, ingresser som trekker dem inn og innhold som gir dem svar på spørsmål de måtte ha, er du på god vei.  

Vet du hvordan du tilpasser innholdet ut i fra hvilken personas du snakker til, og hvor de er i kjøpstrakten er du gull verdt for en bedrift.

4) Vær oppdatert – alltid!

Markedsføringsfaget endrer seg utrolig raskt, og det er ekstremt viktig å holde seg oppdatert. Det holder ikke at du abonnerer på en rekke nyhetsbrev fra bransjeledere om du ikke leser dem. Vi sier ikke at du skal kunne alt til enhver tid, men evnen til å holde øye med trender vil lønne seg.

Ikke vær en av de som går rundt og deler gammel informasjon. Er du den som kan hjelpe bedriften å nå ut til de riktige personene på en ny måte, har du vist at du kan bringe tyngde til bordet.

Er du stålsikker på hva marketing automation er? Og vet du egentlig noe om inbound marketing eller andre nyere markedsføringsmetoder? Det er ikke bare begrepene som er nye, men metodikken, systemene og måten man skriver på. Det dukker også stadig opp nye titler og jobbmuligheter. Ved å ligge foran og holde deg oppdatert kan du være aktuell for flere stillinger. 

New Call-to-action

Andrea Grøndal Berg

Andrea er daglig leder i Inbound. Andrea tilrettelegger for at alle skal lykkes og utvikle seg på arbeidsplassen. Hun er engasjert i alle områder av selskapets drift, og takket være hennes øye for flinke folk har vi i dag et utrolig sterkt team.

Se relaterte artikler

Vurderer du å jobbe hos oss? Da bør du se her!

Er du på jakt etter ny jobb innen markedsføring, har du sikkert...

Hvordan få din første jobb som nyutdannet markedsfører?

Har du fullført studiet og ikke landet drømmejobben ennå? Slik gjør...

8 tips til deg som virkelig vil lykkes innen markedsføring

Nærmer det seg slutten på studiet eller er du allerede ferdig? Har du...