Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 5 grunner til at du ikke investerer i inbound marketing - ennå

Listen to the podcast

5 grunner til at du ikke investerer i inbound marketing - ennå

Mange tror at det å investere i inbound marketing er et risikofylt steg å ta.

Den gode nyheten: det er det ikke. Faktisk er det helt ufarlig.

Det er vanligvis de samme problemstillingene som skremmer bedrifter fra å investere i inbound markedsføring. Mangel på forståelse for hva metodikken egentlig går ut på, hva det koster og hvor mye kompetanse som kreves, er vanlige hindre på veien.

Derfor, la oss se på innvendinger som ofte kommer opp og hvordan disse kan løses.

Du forstår det ikke

Inbound marketing er en markedsføringsmetodikk med fokus på tre ting: tiltrekke de riktige personasene (dine ideelle kunder) med kvalitativt, relevant og tilpasset innhold samt analysere alt som gjøres av tiltak slik at man enkelt ser hvilke markedsføringstiltak som fungerer.

Mer konkret retter du markedsføringen mot personer som faktisk har vist interesse ved å besøke nettsiden, fylt ut et skjema eller utført andre handlinger for å motta informasjon fra din bedift.

På denne måten tiltrekker man nye besøkende, konverterer besøkende til leads og konverterer leads til kunder. Det handler om å trekke folk inn, istedenfor å forsøke å treffe tilfeldige folk der ute.


Les mer om inbound marketing som metodikk her.

Du finner ikke rom i budsjettet

Inbound marketing behøver ikke koste skjorta. Kostnaden er rett og slett basert på hvor fort bedriften ønsker å vokse. Det vil si, jo mer penger du investerer, jo fortere vil du se forbedringer.

Kostnaden avgjøres av flere elementer:

  • Hvor mye av jobben kan dere gjøre selv, og hvor mye må outsources til andre byråer?
  • Hva slags mål har bedriften for vekst?
  • Hva er kostnaden per nye kunde dere får inn i dag?

Kostnaden per lead (Customer Acquisition Cost) vil gå ned over tid dersom du bruker inbound marketing. Hvorfor? Fordi innholdet som produseres og publiseres på nettsiden vil kunne bringe inn leads lenge etter at det er publisert. Samtidig koster det mindre å bruke innhold til å varme opp leads enn å avholde møter og telefonsamtaler.


Du kan lese mer om kostnader knyttet til inbound marketing her.

Du får det ikke til

Du har kanskje prøvd litt allerede uten særlig resultat. Bedriften har allerede investert i innholdsmarkedsføring og så kalt native advertising, altså innhold som fremstår som redaksjonelt innhold, men som egentlig er sponset av en annonsør.

Men det er ett stort problem: bedriften mangler programvare og en systematisk tilnærmelse. Automasjonsverktøy er nødvendig for å få mest mulig ut av inbound marketing. Dette er nemlig selve sentralnerven i metodikken, og senteret hvor alle prosesser tar sted.

Så fort du har satt opp kriterier for verktøyet, eksempelvis et system for lead scoring, gjør verktøyet resten av jobben for deg. Den følger nemlig med på hver enkelt besøkendes oppførsel for å skille de salgsklare fra de ikke-salgsklare, og for å sende ut riktig innhold til riktige personer på riktig tidspunkt.

Du tenker at outbound holder

Greit nok at outbound-metodikken fungerer, men hva med å tenke fremover? Hva med å tenke at det faktisk finnes en annen markedsføringsstrategi som fungerer enda bedre?

Og la oss være ærlige: reklamer og cold-calls fungererer ikke som det en gang gjorde. Vi blir eksponert for reklame hver eneste dag, uansett hvor vi er eller hva vi gjør. Dette gjør at vi i enda større grad enn før blokkerer det ut fordi vi antar at det ikke er interessant.

Med stadig mer informasjon tilgjengelig på nettet er det også vanligere at kunden selv gjør research i forkant av kjøp. Det betyr at dagens kunder tar mer styring over egen kjøpsprosess, og at de derfor ikke er interessert i å motta tilfeldige og irrelevante tilbud, men behøver veiledning til å finne riktig produkt eller tjeneste til å løse deres utfordring.

Og det beste av alt? Inbound marketing genererer hele tre ganger så mange leads som tradisjonell outbound marketing, og allikevel koster det 62 % mindre (kilde).

Fortsatt usikker? Les om bedriftene som har gått over til inbound marketing - og fått det til å fungere her.

Du har ikke kompetansen i teamet

Det er ikke alltid man har nok kompetanse innad i bedriften til å kunne få inbound marketing-strategien til å fungere optimalt. Men dette er ikke et problem, ikke engang en utfordring.

Det finnes nemlig masse hjelp å få av andre byråer som sitter med kompetanse du kanskje ikke har selv. Inbound marketing krever mennesker med bred kompetanse. Det betyr allikevel ikke at du ikke kan bruke et byrå til innholdsproduksjon og et annet til webdesign.

Det kan være lett å tenke at det blir for dyrt i lengden å benytte seg av et annet byrå til eksempelvis innholdsproduksjon. Da er det greit å huske på at også interne ressurser koster. Samtidig vil dyktige innholdsprodusenter kunne lage bedre innhold enn hva dere klarer selv, noe som i lengden vil bidra til flere leads og nye kunder.  

Om du er usikker på om din bedrift behøver å outsource hele eller deler av markedsføringen til et byrå: les mer om outsourcing her.

New Call-to-action

Innlegget ble først publisert 13.09.2016, og oppdatert 11.05.2017. 

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.