Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 5 måter å selge mer med sosiale medier

Listen to the podcast

5 måter å selge mer med sosiale medier

Selge mer med sosiale medierSosiale medier er en gullgruve for å huke tak i varme leads. Vi gir deg 5 tips for hvordan du best utnytter potensialet.

1. Del innhold

Med mindre bedriften din nylig ble tint opp fra en isblokk der den har sittet ubevegelig og fastfrosset siden 1990, er den nok allerede på sosiale medier. Men å bare være til stede på sosiale medier er ikke nok i seg selv. Kanskje har dere knyttet kontakt med det som i utgangspunktet er relevante kontakter, men hvis ikke dere jevnlig deler innhold, er verdien av kontaktene begrenset.

Den beste måten å få et lead fra kaldt eller halvveis lunkent til varmt er å sørge for at du opptar en plass i bevisstheten deres. Ved å hele tiden dele relevant innhold, både eget og andres, vil for det første kontaktene dine få mye lærdom ut av det, og for det andre vil de huske at det kom fra deg. Med et så solid grunnlag er det mye lettere å omvende dem til kunder.

LES OGSÅ:Slik lager du en strategi for sosiale medier steg for steg

2. Promoter premiuminnhold

Dette er et triks for å høste inn ekstra leads når det føles som strømmen har stoppet opp litt. Inbound-metodikken er egentlig basert på å ta ting litt etter litt, ved å først promotere blogginnlegg, som leder til premiuminnhold, som leder til salg. Vi foreslår at det går an å jukse litt.

Ved å en gang i blant promotere premiuminnhold direkte tilbyr du større verdi, og luker samtidig ut de minst interesserte leadsene siden innholdet er gjemt bak et skjema. De som er villige til å bytte kontaktinformasjon mot innhold er sannsynligvis ganske nære et kjøp.


3. Se hvem som nevner deg

Det finnes en rekke CRM-verktøy for å overvåke sosiale medier. Det lar deg automatisk få et varsel hver gang noen nevner firmaet ditt eller et av produktene deres i sosiale medier. I tillegg kan du etablere visse nøkkelord som du vet er vanlige i forbindelse med smertepunkter du kan løse.

Dette gir deg muligheten til å dukke opp med en hjelpende hånd når noen har behov for din bedrifts tjenester, takke for god omtale når noen nevner den, eller rydde opp hvis noen er misfornøyde.

LES OGSÅ: Social CRM – joining the dots for happier customers (ekstern lenke Salesforce)

4. Hold et webinar

Du og salgsteamet ditt sitter etter all sannsynlighet på en gullgruve av informasjon om både produktet og målgruppen deres. En effektiv måte å virkelig varme opp leads på er å holde et seminar eller kurs hvor interesserte kan melde seg på, men dette krever mye planlegging og logistikk.

En litt enklere løsning, som også lar dem som er geografisk langt unna delta, er å holde det på nett, gjennom et såkalt webinar. Det er ganske enkelt et digitalt seminar, gjennom Google +, Facebook Live, eller andre lignende plattformer. Ved å la folk melde seg på med en e-post-adresse, er det også en verdifull måte å skaffe kontaktinformasjon på.

LES OGSÅ: How Frequently Should I Publish on Social Media? A HubSpot Experiment (ekstern lenke HubSpot)

5. Bruk det du vet om eksisterende kunder for å finne nye

Hvis du er villig til å bruke litt penger kan du lett nå ut til mange potensielle leads gjennom sosiale mediers betalingsfunksjoner. Et godt eksempel er Facebooks lookalike-funksjon. Det er ikke akkurat til å stikke under stol at Facebook nesten vet mer om oss enn det vi gjør selv. For en liten sum kan du få nettsiden til å ta utgangspunkt i en gruppe kunder du har utpekt, og så rette annonser mot dem som ligner dem demografisk.

Du kan selv modifisere hvilke trekk som er viktige i ganske stor detalj, slik at du vet at du kun bruker penger på dem det er sannsynlig at du vil kunne konvertere. Og siden de ligner på kunder du allerede har, vet du hvilke knapper du burde trykke på i en salgssamtale.

New call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.