Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 6 case-studier som beviser at inbound marketing fungerer

Listen to the podcast

6 case-studier som beviser at inbound marketing fungerer

Inbound marketing. Én etter én har bedrifter latt seg forføre  og oppnådd strålende resultater. Hvordan?

 

Et studie fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) viser at 7 av 10 bedrifter har opplevd en økning i inntekter etter å ha begynt med inbound marketing. La oss se nærmere på 6 bedrifter som har oppnådd stor suksess med sin satsning. Hva kjennetegner dem? Hva har de gjort riktig?

 

De er bedrifter som jobber metodisk med å kommunisere med sine drømmekunder, også kalt personas, og som tilbyr dem personalisert innhold tilpasset hele kjøpsprosessen. 

Hvordan får de til dette? Svaret er enkelt: automatisk bearbeiding av leads. Med et system som både holder kontroll på markedsføringen, måler antall leads, ROI og nye kunder, får de raskt en skalerbar modell for å oppnå vekst i sin bedrift. Dette kan også du få til gjennom inbound markedsføring. 

 

 

 

1) Aaltonen & Yrjölä Sales Communications

 aysc_logo.png

 

Sales Communication er et finsk salgsdrevet og teknologiorientert byrå med primærfokus på B2B-markedet. Firmaet hjelper sine kunder med å få mest mulig ut av den digitale salgstrakten. De startet opp som et tradisjonelt reklamebyrå, men merket raskt hvor vanskelig det var å skille seg ut i det tradisjonelle markedsføringsmiljøet. Samtidig var det utfordrende å engasjere forbrukere på den tradisjonelle måten. Tiden var kommet for å tenke nytt. 

 

Hovedfokuset ble lagt på å finne en metode som passet forbrukernes atferd og fremtidens behov. De ønsket å finne en markedsføringsmetode som genererte kjøpeklare leads og høyere konverteringsrate.

 

Valget falt på inbound marketing, og i 2014 etablerte de seg som et av Finlands første inbound marketing byråer. Igjen begynte de fra bunnen og jobbet seg oppover, med seg selv som første kunde. I en tid hvor Finland opplevde lavkonjunktur, ble målbare markedsføringstiltak godt mottatt av kunder, noe som ledet til en strøm av varme leads. Byrået blomstret og opplevde en ti ganger så stor økning i antall leads. 

 

I dag kommer 100 prosent av bedriftens kunder via inbound genererte leads. Etter å ha startet med inbound marketing, opplevde Sales Communication en fire ganger så høy nettsidetrafikk. Ikke bare det, men også inntekten ble tredoblet. I dag hjelper byrået sine kunder med å oppnå det samme.

 

 

2) IVT Sweden

 

IVT-Heat-Pumps-Logo.jpeg
« Inbound marketing er ikke magi, bare en god måte å jobbe på. Du får flere potensielle kunder. End of story.»

– Kai Essén, Country Manager ved IVT Sweden

 

IVT er et svensk selskap og ledende produsent av varmepumper og design av energiløsninger i Europa. Økonomiske nedgangstider resulterte i tøffe markedsforhold og i at flere produsenter begynte å seg for å se om etter nye, innovative måter å øke salget på. IVT oppdaget inbound marketing. Flere var usikre på om dette var den beste måten å bruke markedsbudsjettet på, men deres skepsis viste seg å være ubegrunnet. 

 

I løpet av kun fem uker femdoblet IVT antallet genererte leads. Dette resulterte i en økning av inntekter tilsvarende 0,5 milliarder SEK.

 

 

3) Jedox

jedox-logo-website.png

Med kunder i 127 ulike land, er Jedox blant verdens ledende innen forretningsetterretning. Tidligere benyttet de en rekke verktøy for å nå sine markedsføringsmål, samtidig som de forsøkte å integrere flere plattformer i deres eget in-house CRM-system. Dette viste seg å være både tungvint og krevende, da prospekter og kundedata ble spredt ut over en rekke ulike systemer. De fikk dermed aldri den oversikten de trengte for å kunne legge gode strategier og analysere effekten av tiltakene de gjorde.

 

Jedox besluttet å bytte system, og benyttet da muligheten til å sømløst integrere et system for marketing automation. Etter grundige analyser og monitorering av ulike målgrupper og deres atferd, skreddersydde Jedox sin markedsføring til definerte personas. På grunnlag av dette utviklet de en markedsstrategi for å møte potensielle kunders behov. Etter å ha innført inbound marketing og systemer for marketing automation, anslår bedriften å ha forkortet salgssyklusen med 12–20 prosent. De har også økt nettsidetrafikk med 24 prosent, samt økt antall kvalifiserte leads med hele 54 prosent. 

 

 

4) The Office Coffee Company

 

logo.png 

«Dette [inbound marketing] gjorde store utslag på antallet henvendelser vi mottok, og var et viktig veiskille for selskapet.»

– Richard Doherty, daglig leder i The Office Coffee Company

 

Med ønske om å dele sin kjærlighet til velsmakende, etisk produsert kaffe og kaffemaskiner, ble The Office Coffee Company etablert i 2011. Med en ledelse med bakgrunn fra B2B salg og tradisjonell markedsføring ble det naturlig å satse på dette i oppstartsfasen – men resultatene levde ikke opp til visjonene. De besluttet derfor å investere i eksperthjelp på egen nettside, samt sosiale medier. Effekten dette hadde på deres leads-genererende aktiviteter gjorde at de bestemte seg for å satse på inbound marketing. I løpet av 8 måneder med dette ble nettsiden deres rangert som nr. 1 i Google for søk på «kaffemaskiner for kontor».

 

Siden de gikk i gang med sin inbound-satsning har virksomhetens hjemmeside økt trafikken med 74 prosent – primært grunnet den enorme økningen av henvisninger gjennom organiske søk. Det antas at virksomhetens inntekter vil øke med 40 prosent i året.

 

5) TUI Travel

 

TUI_Group_black_3C.png

 

 

TUI Travel er en av verdens ledende reisearrangører med mer enn 30 millioner kunder.

Deres suksesshistorie begynte da flere avdelinger innenfor TUI besluttet å gå sammen for å utvikle en felles e-handelsstrategi- og plattform. Det var både tungvint og lite effektivt å bruke ulike systemer og markedsføringsverktøy, noe som gjorde at resultatene også uteble. Sammen gikk de inn for å implementere programvare for å støtte opp under en inbound marketing-strategi og forbedre antall genererte leads og konverteringer. Implementeringen førte til forbedring av strategi, organiske søk og rangeringer, som igjen resulterte i økt trafikk og antall leads.

 

Hver enhet opplevde økt trafikk på sosiale medier på minst 213 prosent. Alle enheter opplevde økning av besøkende på hjemmesidene med i overkant av 20 prosent og økning av leads på 128 prosent, år etter år. For enkelte produkter hadde de en økning i inntekter på 106 prosent sammenlignet med året før.

 

 

6) Inbound Group

 

 

logo-vertical.png

 

 

Vi leverer ikke bare inbound marketing til våre kunder. Vi bruker selv inbound marketing-metodikken for å skaffe våre egne leads og komme i kontakt med nye potensielle kunder.

 

Inbound Group ble startet av to gründere, frelst av inbound marketing. De gikk sammen for å etablere et helt nytt og spennende markedsføringsbyrå. Med 2,2 millioner kroner fra ulike investorer startet de virksomheten i april 2015. Visjonen var å skape et byrå som var 100 prosent dedikert til inbound marketing-metodikken – ingen cold calling, ingen reklame og ingen sponsing.

 

Det var tydelig at disse to visste hva de gjorde. I løpet av tre måneder gikk de fra 0 til 100 leads per måned. Flere måneder senere er de ni faste ansatte og fire faste freelancere. De har skapt Oslos største inboundmiljø og vil fortsette å bevise for kunder hvorfor inbound marketing er veien å gå innenfor moderne markedsføring.

 

 

"Inbound marketing gjør at bedrifter med begrensede budsjetter også kan vokse. Den viktigste grunnen til dette er at kostnaden per salg går ned på grunn av effektiv bearbeiding av leads."

Tor Magnus Kolflaath, gründer og daglig leder i Inbound Group

 

New Call-to-action

 

 

 Dette artikkelen ble opprinnelig publisert 5.februar 2016 og oppdatert 7. juli 2016.

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.