Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Hva koster HubSpot?

Listen to the podcast

Hva koster HubSpot?

hva-er-hubspot-featured-imageLær hva de forskjellige variantene av HubSpot koster, så du ikke betaler mer enn det du trenger for å dekke dine behov.

HubSpot er en verdensledende salgs- og markedsføringsplattform som hjelper deg å tiltrekke besøk, leads og nye kunder. Alt i ett og samme verktøy. Og det beste av alt: HubSpot passer som hånd i hanske med inbound marketing. 

Det er lett å bli forvirret når man snakker om HubSpot. Plattformen består i hovedsak av fire deler/moduler: Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub og CMS pluss et gratis CRM-system. Alle er bygget for å jobbe i perfekt samspill med hverandre, men du velger selv hvor mange av modulene du tar i bruk, basert på hva du faktisk har behov for. 

Samtidig er det jo en typisk konsekvens av en såpass bred plattform som HubSpot at det kan være litt vanskelig å orientere seg i hva som er hva. Trenger du alle Hub-ene? Hva er et realistisk prisnivå å legge seg på for virksomheten din?

Vi anbefaler at du sjekker ut HubSpots egen side for eksakte priser og flere detaljer. Du kommer nok likevel snart til å innse at HubSpot ikke er noen one-size-fits-all-modell, men mer en slags meny du kan plukke fra, avhengig av hva du trenger. Spørsmålet blir dermed ikke hva hver av dem koster, men hvilke av dem du burde betale for, og hvilke du kan klare deg uten.

Tre prisklasser

Både Marketing Hub, Sales Hub og Service Hub kommer i tre forskjellige prisklasser: Starter, Professional, Enterprise. Du kan mikse og matche disse avhengig av hvor fokuset ditt ligger hen, og hvor stor bedriften din er. I utgangspunktet prises disse separat, men ønsker du å gå for alle tre (Growth Suite), får du som regel en rabatt på 25 %. 

Du må altså avgjøre hvilken prisklasse som er riktig for din bedrift ut fra behovene dine. Grovt sett kan man beskrive de tre prisklassene slik: 

Starter: Kan være et greit sted å begynne om du f.eks driver for deg selv eller skal starte en bedrift. Man får en smakebit på verktøyene, men begrenset med verdi. 

Professional:  Ønsker man optimale verktøy og analysemuligheter for å drive solid med markedsføring er dette som regel nivået å gå for. Omtrent samtlige av våre kunder ligger på dette nivået på Marketing Hub, men gjerne også Sales Hub om man ønsker å bruke HubSpot som salgsverktøy.

Enterprise: Typisk egnet for store, gjerne internasjonale selskaper med store mengder kontakter, flere avdelinger og som kanskje også har flere tilknyttede merkevarer og domener. Vår erfaring er at norske små- til mellomstore B2B-selskaper sjelden trenger denne. 

Hva trenger du?

Siden HubSpot er designet for å møte mange forskjellige behov, er det neppe nødvendig for deg å betale for rubbel og bit. Her er en kjapp oppsummering av hva hver Hub er designet for:

HubSpot CRM

Dette er fundamentet for resten av plattformen, og er et lettfattelig kunde- og kontaktregister for bedriften din. I tillegg følger det med noen mindre funksjoner som maler, integrering med e-post og Office 365, og tracking av salgsprosesser. CRM i seg selv er gratis, og kommer sammen med enkle gratisverktøy fra de andre Hub-ene. Du kommer neppe langt med bare dette, men det kan være en fin måte å teste plattformen på.

Marketing Hub

Bruker du Marketing Hub får du tilgang på verktøy for å drive med digital markedsføring. Nøkkelfunksjoner her er innholdspublisering, automatisering av e-post, sporing av kontakter og analysefunksjonalitet. Dette er den delen av HubSpot man virkelig trenger om man skal drive med inbound marketing. Vi bruker den selv, og det gjør også samtlige av våre kunder. 

Starter: cirka 500 kr/måned
Professional: cirka 8000 kr/måned (inkludert 2000 kontakter)
Enterprise: cirka 30 000kr/måned

Sales Hub

Sales Hub lar deg jobbe effektivt og smart med salgsprosessene dine, med funksjoner som hjelper deg med å holde styr på pipelines, møtebooking, automatisk oppfølging, sporing og måling av leads og selgere, dokumenter, maler og mer. Ikke minst er den integrert med markedsføringsverktøyet, for å hjelpe avdelingene med å samarbeide.

Starter: 500 kr/måned (2 brukere)
Professional: 5000 kr/måned (5 brukere)
Enterprise: 10 000 kr/måned (10 brukere)

Service Hub

Service Hub er delen som tar seg av kundeservice, og hjelper deg med å etablere og administrere alt fra live chat, support-tickets og kundeundersøkelser.

Starter: 500 kr/måned (2 brukere)
Professional: 400 kr/måned (5 brukere)
Enterprise: 10 000 kr/måned (10 brukere)

CMS

Det siste tilskuddet i HubSpot er nettsideverktøyet HubSpot CMS, som hjelper deg å bygge konverterende nettsider. I tillegg til maler og designverktøy, følger det med alt du trenger for å gjøre nettsiden dynamisk og spore aktiviteten til dem som besøker den. 

Professional: 3000 kr/måned
Enterprise: 10 000 kr/måned

Les også: 10 vanlige spørsmål om HubSpot CMS

Hvordan betaler du?

Som regel betaler du det samme for HubSpot uavhengig av om du kjøper direkte eller gjennom byrå. Kjøper du gjennom byrå er det dog vanlig å slippe onboarding-kostnaden HubSpot ilegger nye kunder (om byrået ditt skal hjelpe deg med dette). 

Abonnement på HubSpot kjøpes for ett år av gangen, men du kan ofte få innvilget kvartalsvis eller månedlig betaling. 

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.