Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Hvor ofte bør bedriften blogge?

Listen to the podcast

Hvor ofte bør bedriften blogge?

Du er interessert i å etablere en blogg for bedriften din. Bra! Neste skritt er å finne ut hvor ofte du burde publisere nye innlegg. Heldigvis har vi svarene.

Hvorfor har frekvens så mye å si for resultatet av bloggingen? Riktig frekvens gir økte muligheter for å bli funnet i søkemotorer, bli delt i sosiale medier samt generere nye leads.

Men det betyr så mye mer. Vi mennesker er vanedyr, og det betyr at vi forventer at ting skjer slik vi er vant til. Med andre ord: publiseres det ett nytt blogginnlegg hver uke vil det gi et svært dårlig inntrykk den ene uken det ikke publiseres noe.

Så hvor ofte bør man egentlig publisere?

Så mange blogginnlegg bør du publisere i måneden

La oss begynne med å ta en titt på de kalde, harde fakta. Ifølge en undersøkelse gjennomført av HubSpot, får B2B-bedrifter som poster 16 blogginnlegg eller mer i måneden hele 3,5 ganger mer trafikk enn de bedriftene som publiserer mellom null og fire i måneden (kilde).

Statistikken er lignende for B2C-bedrifter. De bedriftene som publiserer mer enn 16 blogginnlegg i måneden får 4,5 ganger mer trafikk enn de som kun poster 0-4 bloggposter i måneden.

Les også: 10 helt rå markedsføringsblogger

Og så fort man har begynt å blogge går det kun én vei: oppover. Undersøkelsen viser nemlig at de bedriftene som har publisert totalt over 401 bloggposter får omtrent dobbelt så mye trafikk som de bedriftene som har publisert mellom 301-400 bloggposter.

inbound trafikk etter bloggposter.png


Men dette er ikke alt. De bedriftene som blogger får også bemerkelsesverdig flere leads. Jo flere bloggposter bedriften har publisert, jo flere leads blir generert. Faktisk får bedrifter som har publisert 401 bloggposter eller mer, over tre ganger så mange leads enn de som har publisert under 100 bloggposter totalt.

totale leads etter bloggposter.png

Ok, så hvordan skal du bruke dette?

Du ønsker deg trafikk for å få leads du kan konvertere til kjøpere, den er ganske grei. Så hvor starter du får å få til dette?

Begynn med å sette opp en publiseringsplan med en timeplan som faktisk er gjennomførbar. Spør deg selv om hva dine persona vil være mest interessert i. Kortere innlegg som kommer relativt hyppig? Eller lengre, mer utfyllende bloggposter som blir publisert med lengre tid i mellom?

Ta en titt på vårt blogginnlegg om hvorfor en publiseringsplan er viktig.

Vil du helst være en oppdatert nyhetskilde eller en grundig informasjonsbank? Populære blogger som eksempelvis Waitbutwhy.com har klart å skape en sporadisk publiseringsstrategi som fungerer–i bytte mot at innleggene er ekstremt omfattende.

Det vil allikevel for de fleste bedrifter være smart å bestemme seg for et fast antall bloggposter i uken. Hvorfor? En fast timeplan er viktig for å bygge opp en leserbase. Sett deg overkommelige mål først, og se om du klarer å øke dem litt etter litt. Om du hele tiden poster nye innlegg, påvirker det plasseringen din hos Google, siden algoritmen deres prioriterer nytt innhold.

Husk allikevel at det er bedre å ha lave vekstambisjoner og jobbe seg oppover, enn å møte veggen på uke nummer tre med blogging. Begynn med ett språk–to språk fordobler arbeidsmengden (uansett om du anser deg selv som flytende på begge språkene).

Fokuser på få målgrupper til å begynne med, helst en eller to personas. Og du? Et siste tips: befinner din bedrift seg i en bransje med lite konkurranse på nettet, kan det holde å blogge én gang per uke. Har du derimot store vekstambisjoner, flere målgrupper du ønsker å nå ut til med en gang eller sterk konkurranse: begynn med to bloggposter i uken.

Hva er effekten av en stor mengde publiserte innlegg?

Når du har fått bygd opp et stort bibliotek av relevant og godt innhold, vil du få mye igjen i form av trafikk og leads. Og det er jo det vi vil ha, er det ikke?

Ved å publisere flere blogginnlegg per uke vil du raskere kunne bygge en base av innhold. Og som tidligere nevnt er det ved et større antall bloggposter gevinstene begynner å tikke inn.

En stor mengde publiserte innlegg er spesielt viktig fordi gamle bloggposter driver mesteparten av trafikken – faktisk kommer hele 90% av leadene til HubSpot fra gamle bloggposter (kilde). Jo mer gammelt innhold du har samlet opp, jo mer “motor” har du dermed for å generere nye leads.


New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.