Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Hvordan IT-selskaper kan lykkes med digital markedsføring

Listen to the podcast

Hvordan IT-selskaper kan lykkes med digital markedsføring

De fleste IT-relaterte bedrifter sitter med alle ressursene som trengs for å gjøre det bra på digitale kanaler. Likevel er ofte IT-bedrifter de som møter flest hinder på veien til suksess på disse plattformene. Derfor vil vi gi deg en liten oversikt over problemene du kanskje støter på i hverdagen, og løsningene på dem.

IT er bygget på tall og systematikk, god markedsføring er også bygget på dette. Men det oppstår ofte problemer når det flotte innholdet du deler, blir for teknisk for de du prøver å nå ut til.

Her er våre tips til hvordan du best kan løse dette problemet:

1) Visualiser innholdet

For å nå de potensielle kundene på deres premisser, må informasjonen både stykkes opp i mindre porsjoner og forenkles eller forklares på enklere måter. Kompliserte temaer kan gjøres lettere ved å visualiseres gjennom for eksempel infographics eller videoer.

LES OGSÅ: 5 enkle tips for å lage innhold kundene dine elsker

giphy.gif

2) Skap verdi

Det positive med all den kunnskapen du sitter på, er at du har alle forutsetninger for å skape verdi for den som leser, eller ser på. Det viktigste her er å finne ut av hvem dere selger til, og hva de kan.

iStock-500697876.jpg
Bidra til nye lyse ideer og skap verdi - ikke la folk sitte inne med kunnskapen sin. Få de ut i lyset!

Husk at folk bruker sosiale medier og inntar så mye informasjon gjennom nettaviser, podkaster og blogger, at de ofte drukner i inntrykk. Forsøk å gjøre bedriftens innhold så lett fordøyelig som mulig. Slik vil bedriften skille seg ut i flommen av informasjon kundene opplever daglig.

3) Gjennomfør tester

Det er både viktig og smart å teste ut om innholdet vil fungere for personasen deres. Du kan enten teste det på en gruppe personer som ikke sitter på deres faginnsikt, eller på de kundene du allerede har et godt forhold til.

Når du vet om det fungerer, kan du også tilpasse innholdet etter behov. Benytt gjerne det samme oppsettet neste gang dere kjører en kampanje eller har annen relevant informasjon å dele med kundene deres.

LES OGSÅ: 5 typer innhold som genererer leads

4) Hvilket problem løser dere, og for hvem?

I stedet for å bruke opp energi og ressurser på å dele innhold du antar kjøperen vil ha, er det nødvendig å finne ut hvem kjøperne faktisk er. Det, og hva personas er, kan du lese mer om her.

Hovedpoenget er at så fort du kjenner kjøperen din så godt som mulig, vet du også hvor de er, når de er der, og hva de vil vite.

LES OGSÅ: TOFU, MOFU og BOFU: Hvordan tilpasse innhold til kjøpsprosessen?

Dette gjør jobben mye enklere når du skal finne ut hvilke problemer dere løser for kunden, men her er en liten sjekkliste:

  • Hva gjør produktet?
  • Hvorfor vil kunden ha det?
  • Hvilke konkrete problemer løser produktet eller tjenestene deres?
  • Hvordan kan du produsere innhold som er kunnskapsbyggende om nettopp denne problemløsningen? Hva kan du da skrive om?

Fokuser på problemet dere kan løse med deres produkter og tjenester. Det kan være nyttig å vurdere om guider til produktene deres kan være hjelpsomme for kundene. Ha gjerne en e-bok eller lignende, per problemstilling. På denne måten er det enklere å holde seg til ett tema, og kunden klarer enklere å følge med.

Tips: Få med support-avdelingen! Få dem til å skrive ned spørsmål de får fra kunden i en periode. Bruk denne listen til å lage blogginnlegg og annet innhold som dere vet at kundene deres lurer på. Slik kan dere også spare support fra mange samtaler om det samme temaet og spørsmål som går igjen.

IT og digital markedsføring = sant

De egenskapene ansatte i din bedrift har, er ofte veldig like de flinke markedsførerne sitter med! Her er noen av dem:

  • Problemløsning: Om serveren krasjer, en bug gjør den nye programoppdateringen ubrukelig, eller en kollega ikke har mulighet til å finne det hun trenger på intranettet, så må et IT-hode tenke fort. Akkurat det samme må en markedsfører ofte gjøre på digitale kanaler, hvor det finnes mange eksempler på hvordan improvisasjon ofte fører til de beste resultatene.
  • Kommunikasjon: Til tross for at det eksisterer fordommer der ute om at IT-folk er nerder som kun titter på skjermer hele dagen, må de ofte håndtere kommunikasjon i stressede situasjoner. Dette gjør at de har årevis av erfaring med å forklare kompliserte ting på enkle måter til mindre tekniske kollegaer og kunder.
  • Tekst: Skriver du et eneste tegn feil i en kode, vil løsningen ofte ikke fungere. IT-selskapet ditt krever mest sannsynlig også en god del rapporter. Rapportering er en viktig del av markedsføring og her kan dine ansatte helt sikkert bidra mye. Statistikk og tall er jo faktisk moro!
  • Programmering: En bonus er så klart at dine kollegaer mest sannsynlig kan lage et script eller et program som gjør tiden din mye mer effektiv ved å automatisere oppgaver som ellers spiser mye tid for deg. Kanskje dere har noen internt som synes det er moro å lage apper? Eller kanskje noen sitter med kompetanse på å lage en kalkulator til nettsiden deres?

Digital B2B-markedsføring

B2B i teknologimarkedet, med så mange konkurrenter, kan oppleves vanskelig. Metoden for å nå igjennom med din bedrifts løsninger må være kostnadseffektiv og samtidig faktisk nå de potensielle kjøperne. Godt innhold som støtter opp om produktene dere selger, og som samtidig øker kunnskapsnivået hos kjøperne, har derfor blitt alfa og omega.

For å treffe de bedriftene dere ønsker å nå, kan inbound marketing være en god løsning. Det gir muligheten til å plassere innholdet akkurat der kunden forventer å finne det, som også gir dem en grunn til å oppsøke dere for mer informasjon. Dere viser at dere kan løse problemenene deres og forklarer hvordan.

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.