Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > 3 viktige grunner til å ha bedriftens blogg i HubSpot

Listen to the podcast

3 viktige grunner til å ha bedriftens blogg i HubSpot

3 gode grunner til å flytte bloggen til HubSpotVi anbefaler ofte at våre kunder flytter bloggen sin (eller hele hjemmesiden) til HubSpot. Hvorfor? Fordi et verktøy tilpasset inbound-metodikken vil hjelpe dem å oppnå en høyere ROI.

HubSpot er en verdensledende salgs- og markedsføringsplattform som hjelper deg å tiltrekke besøk, leads og nye kunder – alt i ett og samme verktøy. Dette har resultert i en plattform som er brukervennlig, moderne og øker sannsynligheten for at markedsføringskampanjer når målene sine.

Her er tre gode grunner til å flytte bloggen din til HubSpot.

1. En integrert plattform forbedrer analyse og øker salg

En god blogg genererer og varmer opp leads. Målet er å få leserne til å konvertere – å utføre en ønsket handling mens de er på siden – for eksempel å lese flere artikler eller legge igjen kontaktinformasjon.

De fleste bloggplattformer gjør det enkelt å legge inn CTA-er (handlingsoppfordringer) og konverteringspunkter, men HubSpot har tatt det ett skritt videre. Ved å tilby integrerte verktøy for sosiale medier, kontaktdatabase, landingssider, CTA design, e-poster, analyse og CRM, kan du gjøre langt mer enn å be lesere om å abonnere på bloggen.

Med HubSpot kan du for eksempel:

  • Starte en automatisert e-postkampanje basert på hvilke blogginnlegg en leser konverterte på, eller
  • Inkludere lesere av visse blogginnlegg i en remarketing-kampanje fra Google AdWords eller Facebook Ads.

Å sette opp slike automatiserte løp for å generere og varme opp leads er langt mer utfordrende (og i visse tilfeller helt umulig) dersom du bruker et lappeteppe av forskjellige plattformer som for eksempel WordPress (til CMS), Salesforce (til CRM), Hootsuite (til sosiale medier) og Mailchimp (til e-post).

HubSpots interne analyseverktøy henter også inn informasjon fra mange markedsføringskanaler, inkludert nettside, CTA-er, e-post og sosiale medier. Dette gir et mer fullstendig bilde av hvem de besøkende er, hva som er viktig for dem og hvordan du kan hjelpe dem på best måte. Med analyseverktøyet får du full oversikt over viktig innsikt som antall lesere, konverteringsrate fra besøk til lead, og hvilken kanal leserne kommer fra – enten om det er sosiale medier, organisk søk på Google, eller direkte trafikk inn til nettsiden, slik at du enkelt ser hva som fungerer og hva som må optimaliseres.

Det er langt enklere å trekke ut innsikt om kunder når du kan analysere kampanjer og innhold på tvers av ulike systemer.

Les mer: Hva er HubSpot? 

2. HubSpot setter brukervennlighet og kundeservice høyt

HubSpot legger til rette for at bloggprosessen skal være så tidseffektiv og enkel som mulig, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Dette er noen av fordelene ved å ta i bruk HubSpot-plattformen til blogging:

  • Du og andre kan skrive og kommentere direkte i innholdsverktøyet.
  • Systemet synkroniserer bloggposter og kalender.
  • Du får automatisk tips for søkemotoroptimalisering av innholdet (SEO).
  • Integrert analyse av hvordan nøkkelordene du bruker fungerer.
  • Automatisk tilpasning til alle skjermstørrelser, inkludert på mobil.
  • Nye blogginnlegg kan automatisk deles på sosiale medier.

I tillegg er det en stor fordel for dem som sitter med ansvaret for bloggen kun å ha én plattform å forholde seg til. Når du sjonglerer flere systemer for å designe, iverksette, analysere og optimalisere bloggen sin skapes det flere potensielle fallgruver.

Dersom du for eksempel endrer en CTA på en WordPress-blogg, må du også gjøre endringer i Google Analytics (slik at konverteringer fremdeles blir målt) og i Facebook Ads (for å levere remarketing-ads til de rette personene).

Dersom noe skulle gå galt eller du har spørsmål om verktøyet har HubSpot et glimrende support-team. Du får hjelp innen minutter via telefon, e-post, chat, eller Twitter.

Dette er en av de store fordelene ved betalte tjenester som HubSpot sammenlignet med gratistjenester som WordPress – når du støter på utfordringer er du ikke alene.

Les mer: 10 vanlige spørsmål om HubSpot CMS

3. Sterke sikkerhetstiltak er innebygd

Med en HubSpot-blogg kan du føle deg trygg på at innholdet ditt er sikret. HubSpot har en 99,9999 prosent oppetid, hvilket gjør dem til en av de mest pålitelige i bransjen. I tillegg lagres innhold i flere versjoner på ulike lokasjoner.

Fordi tillit er av avgjørende betydning har HubSpot også valgt å inkludere SSL-sertifisering i alle sine markedsføringspakker. Dette er viktig, ettersom rundt 80 prosent av besøkende navigerer bort fra nettsider som får merkelappen «ikke sikker» av nettlesere.

Som HubSpot-bruker har du full kontroll over ditt eget innhold og hva som skjer med det. Du kan for eksempel gi kollegaer og samarbeidspartnere spesifikk tilgang til enkelte deler av plattformen for å sikre at du har full kontroll. 

Må jeg flytte resten av hjemmesiden til HubSpot også?

Hvis du ønsker å ha bloggen din i HubSpot, bør du flytte hele nettsiden over? Det er strengt tatt ikke nødvendig, da det er fullt mulig å opprette bloggen på et sub-domene i HubSpot, som vi kobler på nettsiden deres. I HubSpot kan du klone designet fra nettsiden på bloggen, slik at de besøkende ikke legger merke til om de er på nettsiden eller bloggen.

Likevel er det en rekke fordeler med å flytte hele nettsiden over til HubSpot. Å ha ett system å forholde seg til gjør administrasjon mindre komplisert og øker sannsynligheten for gode resultater. 

Det kan høres ut som en stor jobb å flytte nettsiden over til en annen tjeneste, men det er som regel verdt det. Mange bedrifter sliter med at nettsiden er bygget i en utdatert plattform hvor det kanskje er én eller to i bedriften som vet hvordan den fungerer. Med nettsiden i HubSpot får du et topp moderne og brukervennlig CMS som utvikler seg i takt med de nyeste kravene. Flytting av nettsiden kan gjøres av en sertifisert HubSpot-partner.

Les mer: Wordpress VS. HubSpot CMS. Hva er best for deg?

Er ikke HubSpot dyrt?

Det stemmer at HubSpot koster penger mens andre bloggetjenester er gratis (WordPress) eller forholdsvis rimelige (Squarespace, Wix). Det er imidlertid ikke nok kun å tenke på eksplisitte kostnader; det er også mange skjulte kostnader du må ta i betraktning.

Dersom du velger å bruke for eksempel WordPress må du regne med at det tar betydelig lenger tid å designe, utføre, analysere og optimalisere bloggen og tilhørende kampanjer. Mest sannsynlig blir resultatene dårligere fordi du ikke kan benytte integrasjonene HubSpot tilbyr.

Ofte må du også hente inn en ekstern utvikler som kan påta seg ansvaret for å oppdatere plug-ins, opprettholde sikkerhetssystemer og gjøre stilmessige endringer. Fordi WordPress er en open-source-plattform som avhenger av eksterne og uverifiserte plug-ins er du langt mer utsatt for hackerangrep. Det kan fort bli dyrt.

Hvorvidt HubSpot er verdt det for deg avhenger av hva du ønsker å oppnå med bloggen din. Dersom du skal skrive en ferieblogg for å holde venner og familie oppdatert på jordomseilingen din er WordPress helt glimrende. Men dersom jobben din er å skaffe leads og kunder til en fremoverlent B2B-bedrift er HubSpot et mye mer egnet verktøy. 

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.