Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Markedsføringskanalene kundene dine elsker

Listen to the podcast

Markedsføringskanalene kundene dine elsker

...eller hater minst. Mange mener de helst ikke skulle blitt eksponert for kommersielle budskap i det hele tatt, men noen markedskanaler tas bedre i mot enn andre.

 

I følge State of Inbound-rapporten er dette markedskanalene vi (forbrukerne) foretrekker når vi skal motta et kommersielt budskap:

 

  1. E-post
  2. LinkedIn Ads
  3. Facebook Ads

 

Hvorfor synes publikum det er greit med disse markedskanalene?

 

 

Brukeren har kontrollen

 

Man velger selv hva man vil eksponeres for. Man kan melde seg av e-poster, og på Facebook kan du i stor grad kontrollere hva slags innholds du ønsker å bli eksponert for.

 

 

Innhold tilpasset målgruppe

 

Markedsførere har de siste årene blitt flinkere å tilpasse innhold til målgruppen. I annonseverktøyene til Facebook og LinkedIn kan man segmentere ned til minste detalj, noe som gjør det enklere å treffe med et spesifikt budskap. For eksempel så slipper folk uten barn å bli eksponert for bleie-annonser. Når det gjelder e-post så er gjerne e-post-adressen samlet inn for en grunn - kanskje kunden har gjennomført et kjøp og blir dermed fulgt opp med e-poster som gir tips rundt det vedkommende har kjøpt og kanskje tilbud på relaterte produkter.

 

 

I stor grad mobiltilpasset

 

Hvis du ikke mobiltilpasser innholdet du publiserer i 2016, vil du oppleve lavere konvertering på kampanjene. Alle leser e-post og sjekker sosiale medier på mobilen. Facebook og epost er blant de mest brukte appene på mobilen.

 

 

Hvilken rolle spiller e-post, Facebook og LinkedIn i inbound marketing? 

Epost

 

Epost er et viktig verktøy inbound marketing. Det brukes til å få mer trafikk og konvertering på det innholdet man lager. Ved hjelp av godt segmenterte e-postlister og gjennomtenkte workflows kan man sende leads lengre ned i kjøpstrakten ved å sende dem innhold som engasjerer. Når man jobber med epost, er det også viktig å bruke tid på analyse. Hva er åpningsraten? Hvor mange klikker på innholdet? Bruk tallene til å optimalisere prosessene og gi målgruppen godt tilpasset innhold som matcher med hvor de befinner seg i kjøpsprosessen.

 

 

Facebook/LinkedIn

 

Facebook og LinkedIn er gode kanaler for å tiltrekke seg leads. Både Facebook og LinkedIn har gode annonseverktøy med gode segmenteringsmuligheter. Dette gjør det enkelt å nå frem til riktig persona med et treffsikkert budskap.

 

 

...Hva er så de mest hatede markedsføringskanalene?

 

  • Telefonsalg - Få liker å bli kontaktet uten å ha gitt tillatelse først.
  1. Pop up-annonser - Alle hater å få en pop-up midt i fleisen som du må klikke bort for å kunne fortsette.
  2. Reklame med automatisk videoavspilling - Nei, jeg vil ikke bli tvunget til å se en reklamefilm når jeg ser på favorittkanalen min på Youtube...

Felles for de mest forhatte markedsføringskanalene er at du får et budskap i fleisen på en måte du ikke ønsker eller er forberedt på.

 

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.