Bli med på seminar

Hør fra ledende eksperter innen B2B-salg- og markedsføring. 

Bli inspirert til å ta tak i egen markedsføring.

Møt oss for å lære mer om B2B- og inbound markedsføring.

Norges største undersøkelse om salg og markedsføring i B2B

Hva går inbound marketing egentlig ut på?

Hjem > New Podcast Blog > Slik jobber man med e-post i inbound marketing

Listen to the podcast

Slik jobber man med e-post i inbound marketing

Automatisert e-post kan være en effektiv del av inbound marketing, men er også bare en liten bit av helheten. Her er tre grunner til at du ikke bare kan automatisere e-post og forvente resultater uten en solid inbound-strategi i bunn.

Det finnes utallige aktører som tilbyr løsninger for å automatisere e-post-kampanjen din. Det er enkelt, effektivt, og fullstendig nødvendig hvis din bedrift er av en viss størrelse. Når ting kan gjøres så enkelt, er det da ikke fryktelig unødvendig å begynne å knote med hele inbound-pakken? Du gjetter sikkert at svaret er nei, og ikke bare fordi vi allerede har avslørt det i ingressen.

Her følger de tre viktigste grunnene til at inbound marketing er noe helt annet enn å bare sende automatisk e-post til dine kunder.

Les også: 5 tips til selgende nyhetsbrev som fungerer

1. E-post til innkjøpte lister er spam, ikke inbound

Hvor mange trykker egentlig på e-post fra fullstendig ukjente aktører? Ved å kjøpe inn store lister med mer eller mindre tilfeldig utvalgte navn gjør du praktisk talt det samme som telefonselgere som ringer opp midt i middagen og håper noen skal takke ja til ny strømleverandør.

E-postene dine er ikke ønsket, og i mange tilfellet går de direkte i spam-filteret. Det er bortkastet tid, flagger IP-adressen din som spam-avsender, og svekker ditt omdømme som bedrift.

2. Inbound lar deg tilpasse e-post til dine kunder

Det er viktig å tenke på automatiseringsverktøy som nettopp det – verktøy. Du kjøper ikke et par nye joggesko og forventer å bli den nye Usain Bolt. Det gjelder å ha en strategi bak hver e-post du sender ut. Dette er først mulig ved bruk av analyse og planlegging til å kartlegge hvem dine potensielle kunder er, hvor nære de er et kjøp, og hva de er interessert i å høre om. Ved å gi kundene dine innhold de er interessert i, gjør du leads til kjøpsklare leads, og slipper å tvinge produktet ditt på noen som ikke har lyst på det.

Les også: Hva er marketing automation?

3. Inbound baserer seg på statistikk og analyse

Hvert eneste salg i en inbound-kampanje har begynt ved at kunden frivillig har oppgitt sin kontaktinformasjon. Dette skaper tillit mellom deg og kunden, og du kan lære mer om dem etter hvert som de svarer på flere spørsmål. Samtidig analyserer du hvordan de bruker ikke bare e-post, men også for eksempel blogg, nettside og sosiale medier. Ved å bruke data og statistikk som klikkprosent, konversjonsrate, og tid brukt på hvert innlegg kan du kontinuerlig fininnstille kampanjen til fingerspissene. Det kan ikke gjøres gjennom masseutsendte e-poster alene.

Som du skjønner finnes det ingen måte å totalautomatisere noe så komplisert som den moderne salgsprosessen. Men med litt jobb, og en god del kompetanse, er det absolutt mulig å finne de mest effektive snarveiene for å nå ut til dine kunder.

New Call-to-action

Subscribe to our podcast

Please fill out the form to be notified of new episodes.